Frötoppad lax med mos
Lax i ugn som här får extra piff i form av en crunchy frötopping. Medan laxen grillas i ugnen, tillreds potatismosen och därefter vänds salladen och tomaterna ner i en fräsch vinägrette. Garnera med klippt gräslök och sprinkla över sesamfröna och solroskärnorna. Servera med er favoritdryck och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
2 msk olivolja
salt
peppar
Grönsaker
4 tomater
1/2 msk olja
1/2 msk vinäger
1/2 påse medelhavsmix (à 125 g)
Lax
4 portionsbitar lax (à 125 g)
Topping
1/2 ask färsk gräslök (à 30 g)
1 msk sesamfrö
1/2 dl solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2450 KJ / 586 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer