Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorv med grönt mos

Falukorv med mos, fast mycket roligare, är denna trevliga husmansrätt som du serverar med ett grönt mos på potatis, mjölk, buljong och ärter. Till det inbjudande moset och den stekta falukorven serveras dessutom en fräsch tomatsallad med gräslök och vinägrett. Smarrigt för hela familjen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mos: Skala och koka potatisen.
  2. Tomatsallad: Dela tomaterna och skala och tärna gurkan. Hacka gräslöken. Blanda allt med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  3. Mos: Koka upp mjölk, ärter och smulad buljongtärning och låt sjuda någon minut. Mixa slätt.
  4. Korv: Skär falukorven i bitar och stek i matfettet.
  5. Mos: Stöt potatisen och vispa ner ärtpurén. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera korven med moset och tomatsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 900 g mjölig potatis
  • 3 dl mjölk
  • 250 g gröna ärter
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Tomatsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 gurka
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • salt och peppar
Korv
  • 550 g falukorv
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2838 kJ / 678 kCal