Falukorv med grönt mos

Falukorv med mos, fast mycket roligare, är denna trevliga husmansrätt som du serverar med ett grönt mos på potatis, mjölk, buljong och ärter. Till det inbjudande moset och den stekta falukorven serveras dessutom en fräsch tomatsallad med gräslök och vinägrett. Smarrigt för hela familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2014

Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
3 dl mjölk
250 g gröna ärtor
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
Tomatsallad
250 g körsbärstomater
1/2 gurka
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 tsk olivolja
1 tsk vinäger
salt och peppar
Korv
550 g falukorv
1 msk smör eller margarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 678 kCal
Fett32.3 g
Kolhydrater63.4 g
Protein28.8 g
Kommentar
Kul och uppskattad rätt av alla i familjen, både stora och små. Även bra om barnen vill hjälpa till.
Markus
2020-11-04