Merguez med rotmos och syrad rödlök

4
0
Merguez med rotmos och syrad rödlök

Merguez med rotmos och syrad rödlök är en fin variant på tunnbrödrulle som du måste prova! Lägg ner löken i lagen medan moset kokar och korven steks. Servera det smakrika moset, delikat lök och god korv inrullad i tunnbröd med senap och ketchup.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011

Merguez med rotmos och syrad rödlök

Ingredienser

4 portioner
2 paket merguez (à 260 g)
1 paket tunnbröd (gärna fullkorn)
1 msk smör eller margarin

Rotmos

1 kålrot
2 morötter
ca 600 g potatis
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar (2 buljongtärningar motsvarar ca 3 msk konc grönsaksfond)
2 msk smör eller margarin
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Syrad rödlök

1 rödlök
1 msk ättiksprit (12%)
2 tsk socker
1 msk frysta örtkryddor provencale

För alla

Kontrollera innehållet i korven och buljong/fond för samtliga allergener. Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Moset blir slätare om du pressar potatis och rotfrukter med potatispress innan du vispar det.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer