Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Merguez med rotmos och syrad rödlök

Merguez med rotmos och syrad rödlök är en fin variant på tunnbrödrulle som du måste prova! Lägg ner löken i lagen medan moset kokar och korven steks. Servera det smakrika moset, delikat lök och god korv inrullad i tunnbröd med senap och ketchup.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med rotmoset. Skala kålrot, morot och potatis och skär i mindre bitar. Koka upp vatten med smulade buljongtärningar eller fond i en stor kastrull.
  2. Lägg i rotsaker och potatis. Låt koka 20–25 minuter under lock, tills bitarna känns mjuka. Gör rödlöken under tiden.
  3. Syrad rödlök: Skala, dela och skär rödlöken i tunna skivor. Vispa ihop ättika, socker och örtkryddor. Lägg ner rödlöken i lagen och ställ kallt.
  4. Häll av potatis och rotfrukter, men spara kokvattnet. Mosa potatis och rotfrukter direkt i kastrullen, gärna med elvisp. Späd med lite av kokvattnet och blanda i  smör eller margarin. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Stek korven i smör eller margarin ca 5 minuter i en stor stekpanna. Servera med rotmos, syrad rödlök, tunnbröd och gärna ketchup och senap.

För alla

Kontrollera innehållet i korven och buljong/fond för samtliga allergener. Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Moset blir slätare om du pressar potatis och rotfrukter med potatispress innan du vispar det.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket merguez (à 260 g)
  • 1 paket tunnbröd (gärna fullkorn)
  • 1 msk smör eller margarin
Rotmos
  • 1 kålrot
  • 2 morötter
  • ca 600 g potatis
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar (2 buljongtärningar motsvarar ca 3 msk konc grönsaksfond)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Syrad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 2 tsk socker
  • 1 msk frysta örtkryddor provencale
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer