Merguez med rotmos och syrad rödlök
Merguez med rotmos och syrad rödlök är en fin variant på tunnbrödrulle som du måste prova! Lägg ner löken i lagen medan moset kokar och korven steks. Servera det smakrika moset, delikat lök och god korv inrullad i tunnbröd med senap och ketchup.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2011
Ingredienser
4 portioner
2 paket merguez (à 260 g)
1 paket tunnbröd (gärna fullkorn)
1 msk smör eller margarin
Rotmos
1 kålrot
2 morötter
ca 600 g potatis
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar (2 buljongtärningar motsvarar ca 3 msk konc grönsaksfond)
2 msk smör eller margarin
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
Syrad rödlök
1 rödlök
1 msk ättiksprit (12%)
2 tsk socker
1 msk frysta örtkryddor provencale
För alla
Kontrollera innehållet i korven och buljong/fond för samtliga allergener. Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Moset blir slätare om du pressar potatis och rotfrukter med potatispress innan du vispar det.
Har du lagat receptet?
Kommentarer