Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sojakorv med morotsmos och syrad kålrabbi

Gillar du korv med mos? Testa i så fall sojakorv med morotsmos – vego och ett nyttigare alternativ. Med syrad kålrabbi till blir rätten komplett och lite med vuxen i smaken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mos: Skala potatis och morötter och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med buljongtärningen.
  2. Häll av buljongen, men spara lite att späda moset med. Stöt sönder rotfrukterna med en ballongvisp eller stöt. Blanda med olivoljan, späd med buljongen till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kålrabbi: Blanda vatten, socker, ättika och salt i en kastrull och koka upp. Skala kålrabbin. Skär den först i tunna skivor och sen i stavar. Vänd ner dem i lagen. Vänd ner spenaten precis innan servering. 
  4. Korv: Stek korven enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera sojakorvarna med morotsmos och syrad kålrabbi.

För alla

Kontrollera ingredienserna i sojakorven, innehåller ofta ägg.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Mos
  • 700 g potatis
  • 4 medelstora morötter
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
Kålrabbi
  • 3/4 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk ättika (12%)
  • 2 krm salt
  • ca 300 g kålrabbi
  • 65 g babyspenat
Korv
  • 8 sojakorvar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1465 kJ / 468 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept