Stekt karré med svampsås

15
1
Stekt karré med svampsås

Den här snabblagade men festliga rätten kommer att sätta piff på vilken vardagskväll som helst: saftiga skivor av fläskkarré med perfekt stekyta serveras med en fyllig, krämig och underbart god svampsås. Servera med en färgsprakande tomatsallad och nykokt potatis och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Stekt karré med svampsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Svampsås

1
gul lök
250 g
champinjoner
1/2 msk
olja
1 msk
balsamvinäger
1 msk
vetemjöl
1 dl
mjölk
1 dl
matlagningsgrädde
1/2
köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 msk
japansk soja
-
salt och peppar

Karré

4
skivor benfri fläskkarré
1/2 msk
olja

Till servering

1
ask färsk gräslök (à 20 g)
250 g
körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med 1/2 tsk timjan (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Elisabeth

12/9/2016

Rätten var god. Blev dock besviken på att det var 3 skivor istället för 4 av karrén så vi fick dela upp dem mellan oss.

Näringsvärde per portion

Energi 2335 KJ / 558 kCal
Fett 21 g
Salt 1.88 g
Kolhydrater 50.5 g
Protein 37.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept