Stekt karré med svampsås
Den här snabblagade men festliga rätten kommer att sätta piff på vilken vardagskväll som helst: saftiga skivor av fläskkarré med perfekt stekyta serveras med en fyllig, krämig och underbart god svampsås. Servera med en färgsprakande tomatsallad och nykokt potatis och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Svampsås
1 gul lök
250 g champinjoner
1/2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 msk japansk soja
salt
peppar
Karré
4 skivor benfri fläskkarré
1/2 msk olja
Till servering
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2335 KJ / 558 kCal
Fett21 g
Salt1.88 g
Kolhydrater50.5 g
Protein37.5 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Rätten var god. Blev dock besviken på att det var 3 skivor istället för 4 av karrén så vi fick dela upp dem mellan oss.
Elisabeth
2016-12-09