Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt karré med svampsås

Den här snabblagade men festliga rätten kommer att sätta piff på vilken vardagskväll som helst: saftiga skivor av fläskkarré med perfekt stekyta serveras med en fyllig, krämig och underbart god svampsås. Servera med en färgsprakande tomatsallad och nykokt potatis och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Svampsås: Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Stek lök och champinjoner i oljan i en stekpanna. Lägg över i en kastrull.
  3. Blanda ner vinäger i kastrullen. Strö över mjöl och vänd runt. Tillsätt mjölk, grädde, smulad buljongtärning och soja och låt sjuda under omrörning tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Karré: Bryn karrén på båda sidorna i oljan i en stekpanna. Sänk sedan värmen till medelvärme och stek vidare ca 8 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Till servering: Hacka gräslöken och skär tomaterna i halvor.
  6. Servera karrén med svampsås, gräslök, tomater och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med 1/2 tsk timjan (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Svampsås
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1/2 msk japansk soja
  • salt och peppar
Karré
  • 4 skivor benfri fläskkarré
  • 1/2 msk olja
Till servering
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2335 kJ / 558 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept