Tomat- och mascarponebräserad karré med broccoli
Sväng ihop en tomat- och marcarponebräserad karré med broccoli till middag och du har en enkel och smakrik rätt. Karrén bryns hastigt innan den får sjuda ihop med pastasåsen där den drar till sig fantastiska smaker. Pastan kokas tillsammans med broccolin och serveras sedan som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
2 portioner
2 skivor fläskkarré
1 tsk olivolja
salt
peppar
1 burk mascarpone pastasås (à 420 g)
1/2 kruka basilika
250 g broccoli
250 g färsk fettuccine
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2921 KJ / 699 kCal
Fett31.5 g
Salt5.23 g
Kolhydrater59.3 g
Protein38.1 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Allt utom fläskkarre'n var gott!
Cathrine
2015-11-10De övriga recepten har jag verkligen gillat. Detta var jag dock inte lika förtjust i. Sedan är jag mycket väl medveten om att smaken är delad. Jag tyckte att det var för mycket syra i såsen och det är svårt att få fläskkarre i bit riktigt god i stekpanna tycker jag. Jag brukar däremot gärna grilla fläskkarré.
Ann britt
2015-09-07