Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och mascarponebräserad karré med broccoli

Sväng ihop en tomat- och marcarponebräserad karré med broccoli till middag och du har en enkel och smakrik rätt. Karrén bryns hastigt innan den får sjuda ihop med pastasåsen där den drar till sig fantastiska smaker. Pastan kokas tillsammans med broccolin och serveras sedan som tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
  2. Bryn karrén på båda sidor i olivolja i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Sänk värmen och tillsätt pastasåsen och låt det sjuda ca 5 minuter.
  3. Hacka basilikan. Vänd ner den i pannan.
  4. Ansa och skär broccolin i mindre bitar. 
  5. Koka pastan tillsammans med broccolin enligt anvisningen på pastaförpackningen.  
  6. Servera karrén i såsen med pastan och rucolan.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 skivor fläskkarré
  • 1 tsk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 burk mascarpone pastasås (à 420 g)
  • 1/2 kruka basilika
  • 250 g broccoli
  • 250 g färsk fettuccine
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2921 kJ / 699 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept