Kryddstekt karré med pastasallad
En saftig karré som kryddas med paprikapulver, spiskummin och smörsteks tills den fått en karamelliserad yta. Servera med en busenkel pastasallad gjord på rigatoni, röd paprika, krispiga rädisor och söta körsbärstomater. Duka fram den svalkande tomatkrämen och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017
Ingredienser
4 portioner
Pastasallad
4 port pasta (gärna rigatoni)
1 röd paprika
1/2 förp rädisor (à 125 g)
250 g körsbärstomater
Tomatkräm
2 dl crème fraiche
2 msk chilisås eller ketchup
salt
peppar
Karré
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
4 skivor fläskkarré
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2672 KJ / 639 kCal
Fett27 g
Salt1.5 g
Kolhydrater60 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Mathias! Kan vi verkligen hålla med om. En förpackning på 900 g ska det vara i kassen. Gå gärna tillbaka till butiken och påpeka detta. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-06-12Alldeles för lite med 4 karréskivor till 6pers när man har tonåringar. Betalar för 6 pers.
Mathias
2017-06-07Mycket uppskattat av barnen.! Skivade köttet en gång till innan stekning då skivorna va för tjocka. Blandade inte med grönsaker och sås i pastan, pappan ratar grönsaker och roligare för barnen att plocka själv. Mycket gott!
Jessica
2017-06-06