Stekt fläskkarré med tomat- och basilikasallad
Kött och potatis, vad kan gå fel? Medan de klyftade potatisarna får tillagas i ugn så steks och puttras fläskkarrén i pannan tillsammans med smaker av parmesan. För att binda ihop denna rätt serveras den med en fräsch tomatsallad innehållande härlig rödlök och basilika!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Sallad
1/2 rödlök
3 tomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
Karré
4 skivor fläskkarré
1 msk smör eller margarin
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1/2 förp parmesanflarn (à 95 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2793 KJ / 668 kCal
Fett38 g
Salt2.34 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer