Stekt fläskkarré med tomat- och basilikasallad

5
0
Stekt fläskkarré med tomat- och basilikasallad

Kött och potatis, vad kan gå fel? Medan de klyftade potatisarna får tillagas i ugn så steks och puttras fläskkarrén i pannan tillsammans med smaker av parmesan. För att binda ihop denna rätt serveras den med en fräsch tomatsallad innehållande härlig rödlök och basilika!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018

Stekt fläskkarré med tomat- och basilikasallad

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar

Sallad

1/2
rödlök
3
tomater
1 msk
olivolja
1 msk
balsamvinäger
1
kruka basilika

Karré

4
skivor fläskkarré
1 msk
smör eller margarin
1 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
1/2
förp parmesanflarn (à 95 g)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2793 KJ / 668 kCal
Fett 38 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 44 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept