Stekt karré med blomkålsmos och senapsgurka
Svenska smaker i detta recept på stekt karré med blomkålsmos och senapsgurka. Moset får dock en spännande tvist eftersom blomkålen också stöts ihop med potatisen, ett fluffigt och smakrikt alternativ. Karrén kryddas lätt med salt och peppar och vändsteks innan det är dags för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
Mos
Gurka
Karré
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ni borde vara tydligare med ordningen på era steg, steg 4 måste alltså göras innan steg 2 ska göras. Dessutom står det ingenstans om att mjölken ska värmas upp...
Linus
2015-10-15Blomkålsmoset var fantastiskt gott! Gurksåsen var pricken över i enligt oss vuxna, men uppskattades inte av barnen.
Jennie
2015-10-14Gott! Gurksåsen var en positiv överraskning.
Rosita
2015-10-14