Stekt karré med blomkålsmos och senapsgurka
Svenska smaker i detta recept på stekt karré med blomkålsmos och senapsgurka. Moset får dock en spännande tvist eftersom blomkålen också stöts ihop med potatisen, ett fluffigt och smakrikt alternativ. Karrén kryddas lätt med salt och peppar och vändsteks innan det är dags för servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
1/2 blomkål (1/2 blomkål motsvarar ca 200 g)
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
1 citron
Gurka
1/2 gurka
1/2 msk olivolja
2 msk senap (gärna skånsk)
1 msk vatten
1 tsk dragon
Karré
4 skivor fläskkarré
1/2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2075 KJ / 496 kCal
Fett21 g
Salt1.31 g
Kolhydrater44 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ni borde vara tydligare med ordningen på era steg, steg 4 måste alltså göras innan steg 2 ska göras. Dessutom står det ingenstans om att mjölken ska värmas upp...
Linus
2015-10-15Blomkålsmoset var fantastiskt gott! Gurksåsen var pricken över i enligt oss vuxna, men uppskattades inte av barnen.
Jennie
2015-10-14Gott! Gurksåsen var en positiv överraskning.
Rosita
2015-10-14