Stekt karré med dragonsås och rostade rotfrukter
Stekt fläskkarré med en härlig sås går ju sällan fel! Karrén kryddas med salt, peppar och paprikapulver vilket bidrar med fin färg och smak. Dragonsåsen är både god och lätt att svänga ihop. Köttet och såsen serveras tillsammans med krispigt ugnsrostade rotfrukter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
900 g fast potatis
200 g rotselleri
2 palsternackor
1 röd paprika
1 msk olja
salt
peppar
Fläskkarré
4 skivor fläskkarré
1 msk olja
1 tsk paprikapulver
Dragonsås
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2914 KJ / 695 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater54 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer