Stekt karré med dragonsås och rostade rotfrukter

8
0
Stekt karré med dragonsås och rostade rotfrukter

Stekt fläskkarré med en härlig sås går ju sällan fel! Karrén kryddas med salt, peppar och paprikapulver vilket bidrar med fin färg och smak. Dragonsåsen är både god och lätt att svänga ihop. Köttet och såsen serveras tillsammans med krispigt ugnsrostade rotfrukter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2018

Stekt karré med dragonsås och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

900 g
fast potatis
200 g
rotselleri
2
palsternackor
1
röd paprika
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Fläskkarré

4
skivor fläskkarré
1 msk
olja
1 tsk
paprikapulver

Dragonsås

1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dragon
2 dl
crème fraiche

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Rosta grönsakerna med torkad timjan och dragon.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2914 KJ / 695 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 54 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept