Ajvarbräserad karré med potatispuré

3
3
Ajvarbräserad karré med potatispuré

Ajvarbräserad karré med potatispuré är en härlig varmrätt med perfekt vuxensmak. Sjud ditt mumsiga kött i ajvar och servera det varmt med den krossade, klassiska potatispurén och en krispig sallad. Snabblagat och sagolikt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Ajvarbräserad karré med potatispuré

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
800 g benfri fläskkarré (skivad)
salt och peppar
1 tsk olja
1/2 dl vatten
2 dl mild ajvar relish
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
socker

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ajvaren. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Åsa

2011-12-21

Jättegott. Vi gjorde ugnsbakad klyftpotatis till + isbergssallad med ruccola och gurka i.

Britt-mari

2011-12-11

Enkelt, snabblagat och mycket gott, absolut med vuxensmak. Jag tog faktiskt stark ajvar relish för vi gillar mat med stuns.

Jenny

2011-11-30

Inge vidare gott, ungarna gillade inte såsen alls. Detta gör vi inte om.

Näringsvärde per portion

Energi 2695 KJ / 644 kCal
Fett 326 g
Kolhydrater 428 g
Protein 418 g
Läs mer om näringsvärden