Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ajvarbräserad karré med potatispuré

Ajvarbräserad karré med potatispuré är en härlig varmrätt med perfekt vuxensmak. Sjud ditt mumsiga kött i ajvar och servera det varmt med den krossade, klassiska potatispurén och en krispig sallad. Snabblagat och sagolikt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Bryn karrén med oljan i en stekpanna och sänk värmen. Häll i vatten och ajvaren och sjud i 5 minuter.
  3. Värm mjölken.
  4. Krossa potatisen tillsammans med smör och en nypa socker. Späd med mjölken och smaksätt med salt och peppar.
  5. Servera med sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ajvaren. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 800 g benfri fläskkarré (skivad)
  • salt och peppar
  • 1 tsk olja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl mild ajvar relish
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör eller margarin
  • socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2695 kJ / 644 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer