Ajvarbräserad karré med potatispuré
Ajvarbräserad karré med potatispuré är en härlig varmrätt med perfekt vuxensmak. Sjud ditt mumsiga kött i ajvar och servera det varmt med den krossade, klassiska potatispurén och en krispig sallad. Snabblagat och sagolikt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
800 g benfri fläskkarré (skivad)
salt
peppar
1 tsk olja
1/2 dl vatten
2 dl mild ajvar relish
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2695 KJ / 644 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater42.8 g
Protein41.8 g
Kommentarer
Jättegott. Vi gjorde ugnsbakad klyftpotatis till + isbergssallad med ruccola och gurka i.
Åsa
2011-12-21Enkelt, snabblagat och mycket gott, absolut med vuxensmak. Jag tog faktiskt stark ajvar relish för vi gillar mat med stuns.
Britt-mari
2011-12-11Inge vidare gott, ungarna gillade inte såsen alls. Detta gör vi inte om.
Jenny
2011-11-30