Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Barbecue-karré

Ett enkelt recept på smaskig barbecue-karré som du tillagar först i ugn, sedan på grillen. Du använder benfri fläskkarré, barbecue-glazer, salt och peppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Sätt ugnen på 125°C.
  2. Gnid in karrén med salt och svartpeppar. Stick in en köttermometer i köttets tjockaste del. Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°C, ca 1 timme. Förvara karrén i kylskåp till nästa dag.
  3. Festdagen: Skär köttet i skivor och grilla/stek 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla på Barbecue-Glazer i omgångar mot slutet av grillningen.
  4. Servera gärna tillsammans med Krispig crudité.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 2 kg benfri fläskkarré i bit
  • barbecue- glazer (se länk nedan under steg 3)
  • 2 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan