Kebab med vitlökssås
Smakrik kebab ihop med vitlökssås och ris? Ja tack! Köttet steks i pannan snabbt, och vitlökssåsen görs på gräddfil, tärnad gurka och pressad vitlök. Skär upp några tomater, och låt maten tysta mun.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1 1/2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
600 g kebabstrimlor
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2864 KJ / 685 kCal
Fett36 g
Salt4.7 g
Kolhydrater60 g
Protein29 g
Kommentarer
Om det anges att det är ett recept på Kebab med tillbehör så - var är receptet på Kebaben? Annars kanske man ska ange att det är ett recept på tillbehör till Kebab??
Eva
2024-04-29Hej Eva! Jag förstår dig. Just i det här receptet är den är kyld produkt som säkert inte finns i alla butiker. Den består av strimlad karré har jag för mig som är kryddad med kebabkrydda. Men det är förstås lika enkelt att ta och strimla eget kött och krydda med den färdiga kebabkryddan som finns i kryddhyllan. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-29Gott och enkelt. Dottern tillagade hela middagen själv. Nösta gång tar vi bog kebabkött istället för strimlad kotlett.
Sofia
2019-02-21