Kebab med vitlökssås

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Kebab med vitlökssås

Smakrik kebab ihop med vitlökssås och ris? Ja tack! Köttet steks i pannan snabbt, och vitlökssåsen görs på gräddfil, tärnad gurka och pressad vitlök. Skär upp några tomater, och låt maten tysta mun.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019

Kebab med vitlökssås

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
1   gurka
1 1/2 dl  gräddfil
1   vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2   ask plommontomater (à 500 g)
600 g  kebabstrimlor
1 msk  olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott och enkelt. Dottern tillagade hela middagen själv. Nösta gång tar vi bog kebabkött istället för strimlad kotlett.

Sofia

2019-02-21

Näringsvärde per portion

Energi2864 KJ / 685 kCal
Fett36 g
Salt4.7 g
Kolhydrater60 g
Protein29 g

Testa liknande recept

Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med körsbärstomater
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig köttfärspizza
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab i libabröd med enkel hummus
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilikakyckling med couscous
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med gräddfil och gurka
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga