Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kebab med vitlökssås

Smakrik kebab ihop med vitlökssås och ris? Ja tack! Köttet steks i pannan snabbt, och vitlökssåsen görs på gräddfil, tärnad gurka och pressad vitlök. Skär upp några tomater, och låt maten tysta mun.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär gurkan i tärningar och blanda med gräddfil. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar.
  3. Skär tomaterna i skivor.
  4. Stek köttet i oljan i en stekpanna i ca 5 minuter under omrörning.
  5. Servera kebabköttet med ris, vitlökssås och tomater.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gurka
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 600 g kebabstrimlor
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2864 kJ / 685 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer