Kebab med vitlökssås

4
1
Kebab med vitlökssås

Smakrik kebab ihop med vitlökssås och ris? Ja tack! Köttet steks i pannan snabbt, och vitlökssåsen görs på gräddfil, tärnad gurka och pressad vitlök. Skär upp några tomater, och låt maten tysta mun.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019

Kebab med vitlökssås

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gurka
1 1/2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
600 g kebabstrimlor
1 msk olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Sofia

2019-02-21

Gott och enkelt. Dottern tillagade hela middagen själv. Nösta gång tar vi bog kebabkött istället för strimlad kotlett.

Näringsvärde per portion

Energi 2864 KJ / 685 kCal
Fett 36 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 60 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden