Stekt halloumi med tomatsås och citron

15
2
Stekt halloumi med tomatsås och citron

Stekt halloumi passar utmärkt ihop med en len tomatsås, som går snabbt att svänga ihop även om den görs från grunden. Serveras tillsammans med couscous, babyspenat och citronklyftor.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018

Stekt halloumi med tomatsås och citron

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1/2
förp stjälkselleri (à 450 g)
1
röd peppar
1 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 dl
vatten
-
salt
-
peppar

Couscous

4
port couscous eller annat gryn
1/2
kruka persilja
1
citron
65 g
babyspenat

Halloumi

400 g
halloumi
2 tsk
olja

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Marie

2021-09-07

Det här är ett favoritrecept! Tomatsåsen blir supergod och passar bra till halloumin. Jag brukar hacka babyspenaten för att den ska blandas bättre med couscousen. Kan verkligen rekommendera detta!

Ulrika

2018-11-12

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 2801 KJ / 669 kCal
Fett 28 g
Salt 4.35 g
Kolhydrater 68 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept