Stekt halloumi med tomatsås och citron
Stekt halloumi passar utmärkt ihop med en len tomatsås, som går snabbt att svänga ihop även om den görs från grunden. Serveras tillsammans med couscous, babyspenat och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2018
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
1 röd peppar
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 dl vatten
salt
peppar
Couscous
4 port couscous eller annat gryn
1/2 kruka persilja
1 citron
65 g babyspenat
Halloumi
400 g halloumi
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2801 KJ / 669 kCal
Fett28 g
Salt4.35 g
Kolhydrater68 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här är ett favoritrecept! Tomatsåsen blir supergod och passar bra till halloumin. Jag brukar hacka babyspenaten för att den ska blandas bättre med couscousen. Kan verkligen rekommendera detta!
Marie
2021-09-07Jättegott!
Ulrika
2018-11-12