Stekt halloumi med tomatsås och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt halloumi med tomatsås och citron

Stekt halloumi passar utmärkt ihop med en len tomatsås, som går snabbt att svänga ihop även om den görs från grunden. Serveras tillsammans med couscous, babyspenat och citronklyftor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Ansa och skiva sellerin. Dela, kärna ur och strimla chilin.
  2. Fräs grönsakerna mjuka i olivoljan i en kastrull. Pressa i vitlöken. Häll på tomaterna och vattnet och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Couscous: Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen. Hacka persiljan och riv det yttersta av citronskalet. Skär citronen i klyftor.
  4. Halloumi: Skiva och stek halloumin i oljan i en stekpanna.
  5. Vänd ner persiljan och citronskalet i couscousen och fluffa upp den med en gaffel. Vänd ner spenaten.
  6. Servera couscousen med tomatsås, halloumi och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
  • 1 röd peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • peppar
Couscous
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 citron
  • 65 g babyspenat
Halloumi
  • 400 g halloumiost
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2801 kJ / 669 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept