Halloumigryta med paprika
För att behålla halloumins krämighet passar den absolut bäst i en gryta! Det salta bryts av fint mot smaken av paprika och en syrlig pastasås, och till serverar du lite couscous och yoghurt. Kanske har du nu en ny vardagsfavorit på bordet?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2021
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
1 gul lök
400 g halloumi
1/2 msk olja
420 g pastasås med ricotta och tomat
4 port couscous eller annat gryn
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3109 KJ / 741 kCal
Fett32 g
Salt5 g
Kolhydrater72 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt att sno ihop och riktigt gott för hela familjen!
Robin
2022-07-04Bävade hela veckan för denna maträtten, men blev väldigt överraskad. Väldigt gott och ungarna älskade det :)
Cristian
2021-02-01Supersnabb att laga. Riktigt god med den syrliga yoghurtdressingen till.
Magnus
2021-01-27