UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad halloumi

Halloumi, eldost, grillost eller gnisselost… Namnen på den populära ostsorten med traditionellt ursprung från Cypern är många och den smakar utmärkt grillad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla osten med olja.
  2. Grilla skivorna över glöden tills de får fin färg. Krydda med svartpeppar.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Tips

Grilla en halverad citron till ytan blivit karamelliserad, pressa över vid servering. Garnera med finskurna färska örter, tex gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)
  • 2 msk olja
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1462 kJ / 350 kCal