Man kan inte annat än älska halloumin som har förmågan att förgylla vilken vegorätt som helst. Här ger osten både sälta och protein till en mustig halloumigryta med aubergine, paprika, vitlök och krossade tomater. Avnjuts bäst i sällskap av nykokt couscous och färsk spenat.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
14 2022
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Matilda
2022-05-27Ett av mina absoluta favoritrecept. Perfekt till matlåda, för mig blir det ca 6 matlådor, och de går utmärkt att frysa in.
Emma
2022-03-12Supergott!! Gör inget om man snålar lite (understeker något) med stekningen på halloumin, osten smälter ut lite mer i grytan då (om man gillar det). Lagom hetta, vi gjorde med bulgur istället för couscous vilket blev superbra!
Linn
2022-02-24En av mina favoriträtter!