Couscoussallad med halloumi och rostad sötpotatis

36
6
Couscoussallad med halloumi och rostad sötpotatis

Couscoussallad är en fräsch rätt som är enkel att variera. Här gör vi den med pärlcouscous, sesamrostad sötpotatis, krispiga hasselnötter och stekt halloumi. Servera den somriga salladen med en smakrik paprikahummus.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Couscoussallad med halloumi och rostad sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Sallad

500 g
sötpotatis
1 dl
hasselnötter
1 msk
sesamfrön
1 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
2 dl
couscous (gärna pärlcouscous)
1 msk
konc grönsaksfond
2
hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 romansallad)
250 g
halloumi
-
olja (till stekning)
1 dl
hackad persilja

Paprikahummus

1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1
hel inlagd paprika
1
riven vitlöksklyfta
ev 1 msk
tahini (sesampaste)
1/2 dl
olivolja
3/4 tsk
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Gör så här

Tips

Toppa med grillad kyckling.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Sophie

2020-12-16

Riktigt gott! Missade tipset om äpple i, tror jag oxå blivit bra!

Malin

2020-03-28

Supergott! Inte fel att skiva ner ett syrligt äpple också!

Jeny

2020-01-06

Väldigt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3488 KJ / 833 kCal
Fett 47 g
Salt 7.44 g
Kolhydrater 67 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept