Couscoussallad med halloumi och rostad sötpotatis
Couscoussallad är en fräsch rätt som är enkel att variera. Här gör vi den med pärlcouscous, sesamrostad sötpotatis, krispiga hasselnötter och stekt halloumi. Servera den somriga salladen med en smakrik paprikahummus.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
Sallad
500 g sötpotatis
1 dl hasselnötter
1 msk sesamfrön
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 dl couscous (gärna pärlcouscous)
1 msk konc grönsaksfond
2 hjärtsallad eller romansallad (2 hjärtsallad motsvarar 1 romansallad)
250 g halloumi
olja (till stekning)
1 dl hackad persilja
Paprikahummus
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 hel inlagd paprika
1 riven vitlöksklyfta
ev 1 msk tahini (sesampaste)
1/2 dl olivolja
3/4 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3488 KJ / 833 kCal
Fett47 g
Salt7.44 g
Kolhydrater67 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett av mina bästa recept som jag räddar vardagen med. Väldigt gott och perfekt, om det blir över, till matlådor
Monica
2024-06-22Kan man ersätta sötpotatis med morot? Eller har ni ngt annat förslag, gillar inte sötpotatis.
Maria
2021-05-04Väldigt gott🤩
Jenny
2021-04-14