Grön couscous med tomat och halloumi
En vegorätt som inte lämnar något åt slumpen. Kan låta simpelt men här är det tomatsåsen som får rätt touche av stjälksellerin och röd peppar. För djupare smak, låt den koka länge på låg värme.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
1 röd peppar
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
salt
peppar
Couscous
65 g babyspenat
4 port couscous eller annat gryn
1/2 kruka persilja
1 citron
Halloumi
400 g halloumi
1 tsk olja
1 förp svarta urkärnade oliver (à 240 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2995 KJ / 716 kCal
Fett32 g
Salt6 g
Kolhydrater67 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Förslag på ersättning till stjälkselleri? (Pga korsallergi björkpollen)
Karin
2024-08-14Hej Karin! Det passar bra med fänkål eller paprika istället för sellerin. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-15Mycket god ... med bulgur och massor av oliver
Catarina
2023-03-28Mycket gott!!
Lena
2023-02-04