Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grön couscous med tomat och halloumi

En vegorätt som inte lämnar något åt slumpen. Kan låta simpelt men här är det tomatsåsen som får rätt touche av stjälksellerin och röd peppar. För djupare smak, låt den koka länge på låg värme.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Ansa och skiva sellerin. Dela, kärna ur och strimla chilin.
  2. Fräs grönsakerna mjuka i olivoljan i en kastrull. Pressa i vitlöken. Häll på tomaterna och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Couscous: Mixa spenat och couscous i en matberedare. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Hacka persiljan och riv skalet av citronen.
  5. Halloumi: Skiva och stek halloumin i oljan i en stekpanna.
  6. Låt oliverna rinna av.
  7. Vänd ner citronskalet och persiljan i couscousen och fluffa upp den med en gaffel. Skär resten av citronen i klyftor.
  8. Servera couscousen med tomatsås, halloumi, oliver och citronklyftor.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
  • 1 röd peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • salt och peppar
Couscous
  • 65 g babyspenat
  • 4 port couscous
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 citron
Halloumi
  • 400 g halloumiost
  • 1 tsk olja
  • 300 g svarta oliver
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 3180 kJ / 760 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept