Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinaigrette
Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinägrett är en god fiskmiddag till vardag och helg. Stek gösens skinn krispigt, och servera med svenska smaker av kapris, rödbetor och kallpressad rapsolja.
Ingredienser
2 portioner
300 g gösfilé
2 dl grovt salt
350 g rödbetor
1 msk olja
1 liten rödlök
2 msk rödvinsvinäger
3 msk kallpressad rapsolja
1 msk avrunnen kapris
salt
svartpeppar
65 g babyspenat
1 msk smör
Till servering
kokt potatis
gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3018 KJ / 723 kCal
Fett39 g
Salt2.75 g
Kolhydrater50 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer