Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinaigrette

Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinägrett är en god fiskmiddag till vardag och helg. Stek gösens skinn krispigt, och servera med svenska smaker av kapris, rödbetor och kallpressad rapsolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Sprid ut saltet i en ugnssäker form.
  4. Dela rödbetorna i halvor. Vänd dem i oljan. Lägg dem med snittytan upp på saltet. Sätt formen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills rödbetorna är mjuka.
  5. Skala och finhacka löken. Koka den i vinäger någon minut. Vänd ner olja och kapris, smaksätt med salt och peppar.
  6. Stek gösen på medelvärme i smöret i en stekpanna 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C. Krydda med salt och peppar.
  7. Plocka upp rödbetorna ur saltbädden. Ta bort ev. salt som fastnat på rödbetorna. Blanda dem med spenat och vinägrett.
  8. Till servering: Servera gösen med rödbetor, gräddfil och kokt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör alt olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett alt olja. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g gösfilé
  • 2 dl grovt salt
  • 350 g rödbetor
  • 1 msk olja
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk avrunnen kapris
  • salt och svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk smör
Till servering
  • kokt potatis
  • gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3018 kJ / 723 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept