Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinaigrette

Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
0
Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinaigrette

Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinägrett är en god fiskmiddag till vardag och helg. Stek gösens skinn krispigt, och servera med svenska smaker av kapris, rödbetor och kallpressad rapsolja.

Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinaigrette

Ingredienser

2 portioner
300 g gösfilé
2 dl grovt salt
350 g rödbetor
1 msk olja
1 liten rödlök
2 msk rödvinsvinäger
3 msk kallpressad rapsolja
1 msk avrunnen kapris
salt
svartpeppar
65 g babyspenat
1 msk smör

Till servering

kokt potatis
gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3018 KJ / 723 kCal
Fett39 g
Salt2.75 g
Kolhydrater50 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mälargös med pepparrot
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga