Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinaigrette

17
0
Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinaigrette

Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinägrett är en god fiskmiddag till vardag och helg. Stek gösens skinn krispigt, och servera med svenska smaker av kapris, rödbetor och kallpressad rapsolja.

Skriv ut
Stekt gös med saltbakade rödbetor, spenat och kaprisvinaigrette

Ingredienser

2 portioner
300 g
gösfilé
2 dl
grovt salt
350 g
rödbetor
1 msk
olja
1
liten rödlök
2 msk
rödvinsvinäger
3 msk
kallpressad rapsolja
1 msk
avrunnen kapris
-
salt och svartpeppar
65 g
babyspenat
1 msk
smör

Till servering

kokt potatis
gräddfil

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör alt olja. Välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett alt olja. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3018 KJ / 723 kCal
Fett 39 g
Salt 2.75 g
Kolhydrater 50 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept