Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon

Halstrad gös med bräserad salladslök är en god fiskrätt du tillagar både enkelt och snabbt. Salladslöken, som får smak av smör och buljong, passar väl ihop med den knaprigt smörstekta fiskfilén av gös och bryts fint av med den syrliga dressingen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ansa löken. Smält smöret i en vid stekpanna. Lägg i löken. Salta, peppra och stek på låg värme i 2 minuter. Häll på kycklingbuljong och koka tills löken är mjuk.
  3. Blanda olivolja, citronjuice, kapris, dragon och svartpeppar.
  4. Skär ett par snitt i skinnet på gösen så drar den inte ihop sig när den steks. Stek gösfiléerna i smör med skinnsidan ner tills de är gyllenbruna. Salta och peppra. Vänd filéerna och stek några minuter på andra sidan. Ställ in filéerna i ugnen i ca 5 minuter.
  5. Fördela löken på varma tallrikar. Lägg på gösfiléerna och ringla över dressingen. Servera med nykokt färskpotatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Välj buljongtärning/fond utan mjölktillsats.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g salladslök
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 dl kycklingbuljong (konc fond + vatten)
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citronjuice
  • 3 msk kapris
  • 1/2 dl färsk, plockad dragon
  • svartpeppar
  • 4 bitar gösfilé (fjällade med skinn, 4 bitar motsvarar 600 g)
  • smör till stekning
  • 600 g kokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan