Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon

Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
0
Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon

Halstrad gös med bräserad salladslök är en god fiskrätt du tillagar både enkelt och snabbt. Salladslöken, som får smak av smör och buljong, passar väl ihop med den knaprigt smörstekta fiskfilén av gös och bryts fint av med den syrliga dressingen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon

Ingredienser

4 portioner
250 g  salladslök
2 msk  smör
salt och peppar
1 dl  kycklingbuljong (konc fond + vatten)
3 msk  olivolja
3 msk  citronjuice
3 msk  kapris
1/2 dl  färsk, plockad dragon
svartpeppar
4   bitar gösfilé (fjällade med skinn, 4 bitar motsvarar 600 g)
smör till stekning
600 g  kokt färskpotatis

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Välj buljongtärning/fond utan mjölktillsats.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gös på purjolöksbädd
Betyg 2.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mälargös med pepparrot
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga