Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon

13
0
Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon

Halstrad gös med bräserad salladslök är en god fiskrätt du tillagar både enkelt och snabbt. Salladslöken, som får smak av smör och buljong, passar väl ihop med den knaprigt smörstekta fiskfilén av gös och bryts fint av med den syrliga dressingen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Halstrad gös med bräserad salladslök, kapris och dragon

Ingredienser

4 portioner
250 g salladslök
2 msk smör
salt och peppar
1 dl kycklingbuljong (konc fond + vatten)
3 msk olivolja
3 msk citronjuice
3 msk kapris
1/2 dl färsk, plockad dragon
svartpeppar
4 bitar gösfilé (fjällade med skinn, 4 bitar motsvarar 600 g)
smör till stekning
600 g kokt färskpotatis

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Välj buljongtärning/fond utan mjölktillsats.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer