Ett härligt och mättande recept på Mälargös med kokt potatis och krämig gurksallad. Du gör det av bland annat gösfilé, rosépeppar, västeråsgurkor, kapris, crème fraiche och färskpotatis. Otroligt gott!
Ingredienser
4 portioner
600 g skinn- och benfri gösfilé
2 krm stött rosépeppar
1/2 tsk salt
1 krm peppar
25 g kallt smör
dillvippa
rosépeppar
Gurksallad
1 rödlök
3 västeråsgurkor (eller saltgurkor)
2 - 2 1/2 msk kapris
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 krm peppar
Till servering
kokt färskpotatis
citronklyfta
För alla
Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 3.1 av 5.
99 personer har röstat
1 st
Kommentar
Jag vilket prova något annat än lax och torsk, och hittade fisken på butiken, och letade efter recept, intressant smak och gott gurksallad! Rekommendera absolut!
Kommentar
Jag vilket prova något annat än lax och torsk, och hittade fisken på butiken, och letade efter recept, intressant smak och gott gurksallad! Rekommendera absolut!
Alejandro
2021-08-01