Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Mälargös med kokt potatis och krämig gurksallad

Ett härligt och mättande recept på Mälargös med kokt potatis och krämig gurksallad. Du gör det av bland annat gösfilé, rosépeppar, västeråsgurkor, kapris, crème fraiche och färskpotatis. Otroligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Krydda gösen med rosépeppar, salt och peppar.
  3. Lägg fisken i en ugnssäker form. Hyvla smör över.
  4. Ställ in i ugnen tills fisken är färdig, ca 45 minuter.
  5. Gurksallad: Skala och finhacka rödlöken. Skär gurkan i bitar och blanda med rödlök och kapris. Rör ner crème fraiche, senap, salt och peppar.
  6. Garnera fisken med dill och lite stött rosépeppar. Servera med kokt färskpotatis och gärna en citronklyfta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinn- och benfri gösfilé
  • 2 krm stött rosépeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 25 g kallt smör
  • dillvippa
  • rosépeppar
Gurksallad
  • 1 rödlök
  • 3 västeråsgurkor (eller saltgurkor)
  • 2 - 2 1/2 msk kapris
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 krm peppar
Till servering
  • kokt färskpotatis
  • citronklyfta
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer