Stekt gnocchi med tomat och mozzarella

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Stekt gnocchi med tomat och mozzarella

Pasta i all ära, men potatisgnocchi är en trevlig variation. Stek den gärna så att den får lite färg. Blandas sen med den goda ricottasåsen och toppa med mozzarella och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023

Stekt gnocchi med tomat och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
2   förp potatisgnocchi (à 400 g)
2   förp mozzarella (à 125 g)
1   romansallad
250 g  tomater
2 msk  olivolja
salt
peppar
400 g  pastasås med ricotta

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin och pastasåsen.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en vinägrett; 1 msk olivolja, 1/2 msk vinäger, kryddad med salt och peppar (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2483 KJ / 605 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gnocchi med grillad paprika och mozzarella
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med bresaola och mozzarella i tomatsås
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med fänkål, rökt skinka och persilja
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt gnocchi med zucchini och persiljesallad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga