Stekt gnocchi med tomat och mozzarella
Pasta i all ära, men potatisgnocchi är en trevlig variation. Stek den gärna så att den får lite färg. Blandas sen med den goda ricottasåsen och toppa med mozzarella och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023
Ingredienser
4 portioner
2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
1 romansallad
250 g tomater
2 msk olivolja
salt
peppar
400 g pastasås med ricotta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2483 KJ / 605 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer