Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

11
4
Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

Goda smaker blandas när allt lagas på samma plåt i ugnen. Spenat, gnocchi och bönor ger tillsammans med pastasåsen en mustig smak. Tillsammans med små fina bollar av den kryddiga salsiccian och krämig vitost kommer detta blir din nya favoritmåltid.

Skriv ut
Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

Ingredienser

4 portioner
400 g
fryst bladspenat
1
färsk potatisgnocchi (à 400 g)
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1
förp pastasås basilika (à 390 g)
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt
-
svartpeppar
300 g
färsk salsiccia
400 g
romanticatomater
2
förp vitost tärnad i olja, soltorkad tomat (à 100 g)

Till servering

gärna sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri gnocchi.

Näringsvärdet är beräknat utan sallad till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Thomas

2021-09-20

Jag skulle nog steka salsiccia före istället Så ser man när den blir färdig

Anna

2021-09-16

Undrar varför man blötlägger gnocchin? Den är ju redan mjuk.

Michael

2021-09-15

Tar +45 minuter innan maten är klar att serveras. Bara tillagningstiden är 45 min. Onödigt pyssligt med att försöka forma bollar av korven. Gick inte särskilt bra med ICA:s egen Salsiccia i alla fall. Nästa gång så slantar jag nog korven tunt istället. Men ganska gott blev det.

Näringsvärde per portion

Energi 2727 KJ / 656 kCal
Fett 28 g
Salt 7 g
Kolhydrater 57 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept