Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat
Goda smaker blandas när allt lagas på samma plåt i ugnen. Spenat, gnocchi och bönor ger tillsammans med pastasåsen en mustig smak. Tillsammans med små fina bollar av den kryddiga salsiccian och krämig vitost kommer detta blir din nya favoritmåltid.
Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 färsk potatisgnocchi (à 400 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
300 g färsk salsiccia
400 g romanticatomater
2 förp vitost tärnad i olja, soltorkad tomat (à 100 g)
Till servering
gärna sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan sallad till servering.
Energi2727 KJ / 656 kCal
Fett28 g
Salt7 g
Kolhydrater57 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Halverade mängden buljong så blev det riktigt gott.
Mikael
2024-12-03Jättegott och mättande. Mer som en soppa med all vätska och vi tog mindre tomater och spenat.
Helena
2022-06-02Väldigt gott men rätt simmigt för att kallas gratäng.
Tony
2022-05-01