Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

29
10
Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

Goda smaker blandas när allt lagas på samma plåt i ugnen. Spenat, gnocchi och bönor ger tillsammans med pastasåsen en mustig smak. Tillsammans med små fina bollar av den kryddiga salsiccian och krämig vitost kommer detta blir din nya favoritmåltid.

Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

Ingredienser

4 portioner
400 g fryst bladspenat
1 färsk potatisgnocchi (à 400 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
svartpeppar
300 g färsk salsiccia
400 g romanticatomater
2 förp vitost tärnad i olja, soltorkad tomat (à 100 g)

Till servering

gärna sallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri gnocchi.

Näringsvärdet är beräknat utan sallad till servering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Helena

2022-06-02

Jättegott och mättande. Mer som en soppa med all vätska och vi tog mindre tomater och spenat.

Tony

2022-05-01

Väldigt gott men rätt simmigt för att kallas gratäng.

Anders

2021-11-20

Personligen tycker jag 5dl vätska är för mycket, simmigt. Eller är det en soppa? Då är det perfekt.

Näringsvärde per portion

Energi 2727 KJ / 656 kCal
Fett 28 g
Salt 7 g
Kolhydrater 57 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden