Gratinerad gnocchi med linser och spenat

16
5
Gratinerad gnocchi med linser och spenat

Här kommer en otroligt matig och mättande ugnsform till ditt middagsbord! Potatisgnocchi, linser, lök, spenat gratineras i ugnen ihop med pastasås, crème fraiche och riven ost. Om du vill ha lite extra fräschet äter du detta ihop med tomat och krispsallad!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020

Gratinerad gnocchi med linser och spenat

Ingredienser

4 portioner
2
förp potatisgnocchi (à 400 g)
380 g
kokta gröna linser
1
rödlök
1/2 msk
olja
200 g
färsk spenat
390 g
pastasås basilika
2 dl
crème fraiche
1 1/2 dl
riven ost
1/2
kruka krispsallad
1
bifftomat

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Christina

8/8/2020

Enkelt och gott! Inte lika kul dagen efter då vi värmde upp rester, gnocchin hade blivit rejält stabbig. Men rekommenderas annars.

Linda

8/4/2020

Är inget stort fan av gnocchi men detta var väldigt gott!!

Cecilia

5/4/2020

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2905 KJ / 691 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 84 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept