UNDER 45 MIN | Medel

Gratinerad gnocchi med linser och spenat

Här kommer en otroligt matig och mättande ugnsform till ditt middagsbord! Potatisgnocchi, linser, lök, spenat gratineras i ugnen ihop med pastasås, crème fraiche och riven ost. Om du vill ha lite extra fräschet äter du detta ihop med tomat och krispsallad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka gnocchin i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Skala och hacka löken och fräs den i oljan i en stekpanna eller stekgryta.
  5. Vänd ner spenaten och låt den sjunka ihop något. Vänd ner linser och pastasås och låt det bli varmt.
  6. Lägg gnocchin i en ugnsform. Häll över linssåsen och klicka på crème fraiche. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.
  7. Skär salladen och tomaten i bitar.
  8. Servera gratängen med sallad och tomat.

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
  • 380 g kokta gröna linser
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk olja
  • 200 g färsk spenat
  • 390 g pastasås basilika
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 kruka krispsallad
  • 1 bifftomat

Näringsvärde
Per portion

Energi 2905 kJ / 691 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept