Gratinerad gnocchi med linser och spenat
Här kommer en otroligt matig och mättande ugnsform till ditt middagsbord! Potatisgnocchi, linser, lök, spenat gratineras i ugnen ihop med pastasås, crème fraiche och riven ost. Om du vill ha lite extra fräschet äter du detta ihop med tomat och krispsallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2020
Ingredienser
4 portioner
2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
380 g kokta gröna linser
1 rödlök
1/2 msk olja
200 g färsk spenat
390 g pastasås basilika
2 dl crème fraiche
1 1/2 dl riven ost
1/2 kruka krispsallad
1 bifftomat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2905 KJ / 691 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater84 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott! Inte lika kul dagen efter då vi värmde upp rester, gnocchin hade blivit rejält stabbig. Men rekommenderas annars.
Christina
2020-08-08Är inget stort fan av gnocchi men detta var väldigt gott!!
Linda
2020-08-04Supergott!
Cecilia
2020-05-04