Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kycklingrullader med getost och solroskärnor

Kycklingrullader med getost- och solroskärnor är ett utsökt recept som är en belåtenhet för smaklökarna. Kycklingen får en fin karaktär då den förbereds i ugnen. Till servering får den sällskap av en härlig sås med smak av zucchini och paprika samt gnocchi.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på kycklingförpackningen.
  2. Tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär zucchini i tärningar, skala och hacka lök.
  4. Fräs grönsakerna i olivolja i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  5. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Häll pastasåsen över grönsakerna i stekpannan och låt det bli varmt. Vänd ner gnocchin och spenaten i pannan.
  7. Servera kycklingen med gnocchin och såsen.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Stek gnocchin i olivolja när den är kokt för kraftigare smak och lite färg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g kycklingrullader med getost och solroskärnor
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 300 g potatisgnocchi
  • 420 g pastasås (zucchini och paprika)
  • 1/2 påse babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2568 kJ / 615 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept