Kycklingrullader med getost och solroskärnor
Kycklingrullader med getost- och solroskärnor är ett utsökt recept som är en belåtenhet för smaklökarna. Kycklingen får en fin karaktär då den förbereds i ugnen. Till servering får den sällskap av en härlig sås med smak av zucchini och paprika samt gnocchi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2015
Ingredienser
2 portioner
300 g kycklingrullader med getost och solroskärnor
1 zucchini
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
peppar
300 g potatisgnocchi
420 g pastasås (zucchini och paprika)
1/2 påse babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2568 KJ / 615 kCal
Fett19 g
Salt5.71 g
Kolhydrater66 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Monica! Just denna är en färdig burk pastasås. Men självklart kan man göra ngt eget, t ex en vanlig tomatbaserad pastasås (göra själv eller färdig) med zuccini och paprikatärningar som får koka med 5-10 minuter. Tips på kycklingrecept: http://www.ica.se/recept/kycklinglarfile-i-tomatsas-380968/
Redaktionen
2015-04-20Vore bra med länk till recept för både kyckling o pastasås. Vill inte köpa halvfabrikat.
Monica
2015-04-19