Stekt gnocchi med zucchini och persiljesallad
"Nu är den kokta gnocchin stekt”, kan du säga när du serverar den här rätten. Till det serveras en vin- och vitlöksdoftande zucchinisås och en fräsch sallad smaksatt med dijon.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 rödlök
1 zucchini
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
1 dl vitt matlagningsvin
1 förp pastasås puttanesca, oliver och kapris (à 400 g)
4 port potatisgnocchi
1 kruka persilja
1 cosmopolitansallad
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1604 KJ / 387 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God vardagsmat som går snabbt att göra.
Linda
2022-12-31