Stekt gnocchi med zucchini och persiljesallad

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
1Klimatsmart
Stekt gnocchi med zucchini och persiljesallad

"Nu är den kokta gnocchin stekt”, kan du säga när du serverar den här rätten. Till det serveras en vin- och vitlöksdoftande zucchinisås och en fräsch sallad smaksatt med dijon.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022

Stekt gnocchi med zucchini och persiljesallad

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 rödlök
1 zucchini
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
1 dl vitt matlagningsvin
1 förp pastasås puttanesca, oliver och kapris (à 400 g)
4 port potatisgnocchi
1 kruka persilja
1 cosmopolitansallad
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

God vardagsmat som går snabbt att göra.

Linda

2022-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1604 KJ / 387 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingrullader med getost och solroskärnor
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltimbocca med färsk salvia och potatisgnocchi
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med pesto calabrese och tomater
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gnocchi med zucchini, citron och ricotta
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med grillad paprika och mozzarella
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisgnocchi med rödbetor och dillricotta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga