Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatisgnocchi med fänkål, rökt skinka och persilja

Potatisgnocchi med fänkål och rökt skinka är en matig middagsrätt med få ingredienser. Den anisdoftande fänkålen ger rätten karaktär tillsammans med den rökta skinkan. Extra god blir gnocchin toppad med len buffelmozzarella.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva fänkålen. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs fänkålen sakta i olivoljan tills den blir mjuk och får färg. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Häll på buljongen och koka sakta ca 5 minuter.
  3. Strimla skinkan. Hacka persiljan.
  4. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Bryt mozzarellan i bitar.
  5. Häll av gnocchin, blanda den i fänkålsbuljongen, vänd ner skinka och persilja. Toppa med mozzarella.
  6. Till servering: Servera gnocchin med sallad.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut potatisgnocchin mot glutenfri pasta alternativt gör egna potatisgnocchin med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små fänkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 200 g skivad rökt skinka
  • 1 kruka kruspersilja
  • 500 g potatisgnocchi
  • 125 g mozzarella
Till servering
  • grönsallad med mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1707 kJ / 408 kCal