Potatisgnocchi med fänkål, rökt skinka och persilja
Potatisgnocchi med fänkål och rökt skinka är en matig middagsrätt med få ingredienser. Den anisdoftande fänkålen ger rätten karaktär tillsammans med den rökta skinkan. Extra god blir gnocchin toppad med len buffelmozzarella.
Ingredienser
4 portioner
2 små fänkål
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
200 g skivad rökt skinka
1 kruka kruspersilja
500 g potatisgnocchi
125 g mozzarella
Till servering
grönsallad med mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1707 KJ / 408 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater25.5 g
Protein23.9 g
Kommentarer
Väldigt intetsägande. Rena bamba.
Annika
2023-12-09Lätt och gott (men inte fantastiskt). Kan lätt pimpas eller göras om efter vad man har i skåpet. Mätt blir man också! Men ta gärna lite mer mozzarella…
Anna
2023-02-23Jag bytte skinka mot vegokorv. Tyckte det blev gott och kändes mättande.
Laila
2021-10-06