Stekt gnocchi med bacon och kryddpeppar
Förtjust i kroppkaka? Ta genvägen via potatispastan gnocchi i denna matiga pytt med kroppkakans smaker. Bacon, kryddpeppar och lingon ger den rätta touchen. Bjud med små fina gröna ärter och rårörda lingon. Husmanskost med en modern, italiensk twist!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g färsk gnocchi
280 g tärnat bacon
1/2 tsk malen eller finstött kryddpeppar
3 msk smör
1 msk rapsolja
1 krm salt
Till servering
persilja till garnering
kokta små gröna ärtor och rårörda lingon till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3717 KJ / 882 kCal
Fett36 g
Salt3.2 g
Kolhydrater105 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Måste man inte koka gnocchin innan stekning ?
Therese
2024-12-08Hej Therese! Näe, det behövs inte. Det går bra att steka ändå! Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-09Vilket förvånansvärt gott recept. Lingonsylt var pricken över iet!
Anders
2024-12-02Enkel och god vardagsmat som går fort. Gott!
Alice
2024-11-07