Blodpudding med riven palsternacka 

0
0
Blodpudding med riven palsternacka 

Hemlagad blodpudding är enklare än man tror att göra – och fantastiskt gott. Det här blir en luftig pudding med rena smaker av sirap, kryddpeppar, smör och öl. Baka i ugn och låt vila över natten i kylskåp. Skär sedan puddingen, stek i smör och njut med äppelsyrlig palsternacka och gärna rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Blodpudding med riven palsternacka 

Ingredienser

6 portioner
5 dl grisblod
75 g smör + extra till brödform
3 dl öl med stor humlebeska (t ex Bishops Finger eller Nils Oscar)
3 dl rågmjöl + extra till brödform
1/2 dl mörk sirap
3 krm malen kryddpeppar
rårörda lingon
1/2 msk salt

Palsternacka

ca 300 g palsternacka (300 g motsvarar 2-3 st)
1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Oftast hittar man grisblod i frysdisken. Finns det inte så fråga om butiken kan beställa hem.

Rårörda lingon (för 6 port): Blanda 1 paket halvtinade lingon (à 225 g) och 3/4 dl socker i en skål. Låt tina helt och rör sedan tills sockret lösts upp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1601 KJ / 383 kCal
Fett 17 g
Salt 3.08 g
Kolhydrater 36 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden