Blodpudding med riven palsternacka

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Blodpudding med riven palsternacka

Hemlagad blodpudding är enklare än man tror att göra – och fantastiskt gott. Det här blir en luftig pudding med rena smaker av sirap, kryddpeppar, smör och öl. Baka i ugn och låt vila över natten i kylskåp. Skär sedan puddingen, stek i smör och njut med äppelsyrlig palsternacka och gärna rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Blodpudding med riven palsternacka

Ingredienser

6 portioner
5 dl grisblod
75 g smör + extra till brödform
3 dl öl med stor humlebeska (t ex Bishops Finger eller Nils Oscar)
3 dl rågmjöl + extra till brödform
1/2 dl mörk sirap
3 krm malen kryddpeppar
rårörda lingon
1/2 msk salt

Palsternacka

ca 300 g palsternacka (300 g motsvarar 2-3 st)
1 msk äppelcidervinäger
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1601 KJ / 383 kCal
Fett17 g
Salt3.08 g
Kolhydrater36 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Snabba vörtbrödet
Betyg 4 av 5.
69 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar med rotsaksmos och rårörda lingon
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små kroppkakor med mangold och kålrabbi
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Danskt rågbröd med öl
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga