ÖVER 60 MIN | Medel

Pepparkakscupcakes

Dessa pepparkakscupcakes med sötsyrlig frosting har en saftig konsistens på grund av filmjölk i smeten. Toppa med frysta lingon och njut av klassiskt juliga smaker till adventsfikat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Placera ut muffinsformar på en plåt.
  3. Smält smöret och låt det svalna något.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, filmjölk och pepparkakskryddor. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Häll smeten i muffinsformarna och grädda i ca 15–20 minuter. Låt svalna.
  6. Frosting: Vispa ihop färskost, florsocker och smör med en elvisp. Spritsa eller bred frostingen på cupcakesen.
  7. Dekorering: Morta frystorkade lingon till fint pulver och pudra över frostingen. Dekorera med lingon.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, filmjölk eller gräddfil och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matfett, filmjölk eller gräddfil och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Kungsörnen.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl farin- eller strösocker
  • 1 1/2 dl filmjölk eller gräddfil
  • 1 förp pepparkakskryddor (à 18 g)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 1/2 dl kärnvetemjöl
Frosting
  • 200 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk rumstempererat smör
Dekorering
  • ev frystorkade lingon
  • frysta lingon