Stekt fläskytterfilé i äppelgräddsås

Bjud familjen på fläskytterfilé med en sås som får smaklökarna att jubla. Denna höstiga sås svänger du enkelt ihop genom att steka filén och låta köttet sjuda tillsammans med grädde, äpple och lagerblad. Servera köttet och såsen med ris som du toppar med fräsch persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 rött äpple
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk smör eller margarin
2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
2 lagerblad
2 tsk japansk soja
Till servering
1 gurka
1 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2387 KJ / 571 kCal
Fett17 g
Salt2.46 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kommer inte lagas i våran familj fler gånger, även om jag öste på med mer kryddor och äpplemos osv.
Anna
2025-02-01Jättegott
Elvy
2025-01-31Fläskytterfilé’, fläskfilé eller karre’ - allt i samma recept?!
Jane
2025-01-27