Stekt fläskytterfilé i äppelgräddsås
Bjud familjen på fläskytterfilé med en sås som får smaklökarna att jubla. Denna höstiga sås svänger du enkelt ihop genom att steka filén och låta köttet sjuda tillsammans med grädde, äpple och lagerblad. Servera fläskfilén och såsen med ris som du toppar med fräsch persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
1 rött äpple
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk smör eller margarin
2 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
1/2 kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 lagerblad
2 tsk japansk soja
Till servering
1 gurka
1 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2387 KJ / 571 kCal
Fett17 g
Salt2.46 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vår familj tyckte om maten. Jag kryddade lite extra för att andra som testat receptet gjorde det. Jag hade gärna sett att det står hur länge köttet ska stekas innan det skulle puttra med såsen, bara för att jag är osäker med att steka kött.
Mariana
2024-08-21Smaklöst, trots massor med äppelmos och extra kryddor.
Charlotte
2022-05-26Snabbt och enkelt. Men jag la till en massa fond och grejer. Utan det skulle de blivit smaklöst
Fredrik
2021-03-26