Bjud familjen på fläskytterfilé med en sås som får smaklökarna att jubla. Denna höstiga sås svänger du enkelt ihop genom att steka filén och låta köttet sjuda tillsammans med grädde, äpple och lagerblad. Servera fläskfilén och såsen med ris som du toppar med fräsch persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
39 2018
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Smaksätt gärna såsen med äppelmos och timjan.
Gör pressgurka av gurkan. Skiva tunt och blanda med ättika och socker som i detta recept på Pressgurka.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rebecka
12/6/2018Äpplemos och timjan i såsen höjde rätten och blev en av de godaste rätter vi ätit!
Elicabeth
9/15/2018Enkelt, snabbt men kryddade ytterfile skivorna