Stekt fläskytterfilé i äppelgräddsås

11
3
Stekt fläskytterfilé i äppelgräddsås

Bjud familjen på fläskytterfilé med en sås som får smaklökarna att jubla. Denna höstiga sås svänger du enkelt ihop genom att steka filén och låta köttet sjuda tillsammans med grädde, äpple och lagerblad. Servera fläskfilén och såsen med ris som du toppar med fräsch persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2018

Stekt fläskytterfilé i äppelgräddsås

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
1
rött äpple
ca 600 g
fläskytterfilé
1 msk
smör eller margarin
2 dl
vatten
2 tsk
majsstärkelse
1/2
kyckling- eller köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
2
lagerblad
2 tsk
japansk soja

Till servering

1
gurka
1
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med äppelmos och timjan.
Gör pressgurka av gurkan. Skiva tunt och blanda med ättika och socker som i detta recept på Pressgurka.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Fredrik

2021-03-26

Snabbt och enkelt. Men jag la till en massa fond och grejer. Utan det skulle de blivit smaklöst

Rebecka

2018-12-06

Äpplemos och timjan i såsen höjde rätten och blev en av de godaste rätter vi ätit!

Elicabeth

2018-09-15

Enkelt, snabbt men kryddade ytterfile skivorna

Näringsvärde per portion

Energi 2387 KJ / 571 kCal
Fett 17 g
Salt 2.46 g
Kolhydrater 62 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept