Snabba köttgrytan med ärtor och ris
Köttgrytan för dig som vill att det ska gå snabbt i köket. Grytan gör du enkelt genom att steka lök och fläskytterfilé tillsammans i en stekpanna tills det fått en gyllene färg. Häll i den mustiga soppan och låt detta få sjuda ihop. Servera köttgrytan med nykokt ris och gröna ärtor som tillbehör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
1 rödlök
ca 600 g fläskytterfilé
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
390 g tomatsoppa
250 g frysta gröna ärtor
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Receptet är uppdaterat juli 2023.
Gör så här
Tips
Smaksätt grytan med 1/2 tsk rosmarin (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2182 KJ / 517 kCal
Fett14 g
Salt8.28 g
Kolhydrater58.1 g
Protein34.8 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad är färsk skinka? Jag hittar bara rökt eller kokt och valde till slut kassler. Helt ok!
Ulrika
2023-04-04Hej Ulrika! Ursäkta sent svar. Våra kockar har nu uppdaterat receptet då produkten färsk skinka har utgått. Vi har ersatt den med fläskytterfilé. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04Ganska trist trots extra kryddning/tillägg. Men smidigt var det iallafall.
Madeleine
2021-12-02Hej! Det här receptet saknar lite innehåll.
Martin
2021-11-25Hej Martin! Vad är det du tycker saknas? OM du inte ser hela receptet så prova att refresha. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-11-26