Fläskytterfilé med avokadobea
En middag som smakar som en delikat söndagsstek trots att den tillagas i ett nafs. Den saftiga fläskytterfilén steks till perfektion och serveras med ugnsrostade, krispiga klyftpotatisar och en delikat och krämig avokadobea med smak av dragon. Garnera med huvudsallad, strö över lite nymald svartpeppar och njut av de goda smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Avokadobea
2 avokador
1/2 dl crème fraiche (med smak av bearnaise)
Kött
ca 600 g fläskytterfilé
1 msk smör eller margarin
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2294 KJ / 548 kCal
Fett24 g
Salt2.14 g
Kolhydrater41 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det står i receptet att man skall Skiva köttet och stek i matfettet runt om. Jag tycker att det på bilden ser ut som att filén är helstekt. Är den det? Maria
Maria
2021-04-13