Fläskytterfilé med avokadobea

23
1
Fläskytterfilé med avokadobea

En middag som smakar som en delikat söndagsstek trots att den tillagas i ett nafs. Den saftiga fläskytterfilén steks till perfektion och serveras med ugnsrostade, krispiga klyftpotatisar och en delikat och krämig avokadobea med smak av dragon. Garnera med huvudsallad, strö över lite nymald svartpeppar och njut av de goda smakerna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2017

Fläskytterfilé med avokadobea

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Avokadobea

2
avokador
1/2 dl
crème fraiche (med smak av bearnaise)

Kött

ca 600 g
fläskytterfilé
1 msk
smör eller margarin
1
huvudsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: blanda 1/2 dl naturell laktosfri crème fraiche med 1 tsk svensk senap innan den vänds ner i avokadomoset (för 4 port).

Gör så här

Tips

Det kan vara gott att krydda potatisen med lite paprikapulver och cayennepeppar. Eller strö lite timjan på köttet.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentar

Maria

2021-04-13

Det står i receptet att man skall Skiva köttet och stek i matfettet runt om. Jag tycker att det på bilden ser ut som att filén är helstekt. Är den det? Maria

Näringsvärde per portion

Energi 2294 KJ / 548 kCal
Fett 24 g
Salt 2.14 g
Kolhydrater 41 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept