Vitlöksstekt fläskytterfilé med svampsås
Att fläskytterfilén får smaksättas med vitlök är verkligen den där lilla detaljen som lyfter den här rätten. Till det serveras ditt favoritgryn, sallad och en sås gjord på champinjoner, grädde och timjan. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g champinjoner
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 tsk torkad timjan
1/2 köttbuljongtärning
650 g fläskytterfilé
1 vitlöksklyfta
1/2 isbergssallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2462 KJ / 587 kCal
Fett23 g
Salt2 g
Kolhydrater52 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättvindigt, luktar fantastiskt och smakar gott! Vill man som Ulla ha tjockare sås kan man ju ta i lite majzena. Det gjorde inte jag dock. Vi åt klyftpotatis och broccoli till och bytte champinjonerna mot kantareller!
Maritta
2023-07-26För det första: ris passar inte till kött. För det andra: köttskivorna ska vara tunna. För det tredje: såsen måste redas, annars blir ju det soppa
Ulla
2022-06-12Gott
Frida
2022-05-17