Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor

10
0
Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor

En saftig fläskytterfilé kan varieras på många sätt. Här äter du den med en gräddig sås, smaksatt med bland annat äppeldryck! Allt lagas i en panna, så både köttet och gröna haricot verts får ta del av smaken. Äts med fördel tillsammans med nykokt ris och krispig grön sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019

Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
150 g
haricots verts (bönor)
1 msk
olja
700 g
fläskytterfilé
-
salt
-
peppar
2 dl
äppeldryck (av ciderkaraktär)
2 1/2 dl
vispgrädde
1 msk
majsstärkelse
1
huvudsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och peppar. Stek med en pressad vitlöksklyfta med bönorna.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3012 KJ / 719 kCal
Fett 39 g
Salt 4.3 g
Kolhydrater 54 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept