Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor
En saftig fläskytterfilé kan varieras på många sätt. Här äter du den med en gräddig sås, smaksatt med bland annat äppeldryck! Allt lagas i en panna, så både köttet och gröna haricot verts får ta del av smaken. Äts med fördel tillsammans med nykokt ris och krispig grön sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olja
700 g fläskytterfilé
salt
peppar
2 dl äppeldryck (av ciderkaraktär)
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3012 KJ / 719 kCal
Fett39 g
Salt4.3 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Bra, kör kokt potatis istället och adderar torkad dragon, hönsbuljong och äppelmos vid sidan
Kim
2023-01-18