Fläskytterfilé med äppelgräddsås och bönor

En saftig fläskytterfilé kan varieras på många sätt. Här äter du den med en gräddig sås, smaksatt med bland annat äppeldryck! Allt lagas i en panna, så både köttet och gröna haricot verts får ta del av smaken. Äts med fördel tillsammans med nykokt ris och krispig grön sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olja
700 g fläskytterfilé
salt
peppar
2 dl äppeldryck (av ciderkaraktär)
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
1 huvudsallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Servera gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och peppar. Stek med en pressad vitlöksklyfta med bönorna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3012 KJ / 719 kCal
Fett39 g
Salt4.3 g
Kolhydrater54 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Bra, kör kokt potatis istället och adderar torkad dragon, hönsbuljong och äppelmos vid sidan
Kim
2023-01-18