Fläskytterfilé med vitlökskräm

13
1
Fläskytterfilé med vitlökskräm

Fläskytterfilé passar lika bra till vardags som till helg! Serveras här med rotfrukter som tillagas i ugn och vitlökskräm som du enkelt gör på smetana och pressad vitlök. Köttet skär du i skivor och steker i cirka 3 minuter på varje sida i stekpanna. Servera med skivad färsk gurka och middagen är färdig!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018

Fläskytterfilé med vitlökskräm

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g fast potatis
2 palsternackor
100 g rotselleri
1/2 msk olja
salt
peppar

Vitlökskräm

1 vitlöksklyfta
2 dl smetana

Kött

ca 600 g fläskytterfilé
1/2 msk smör eller margarin
1 gurka

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Riv halva gurkan grovt, krama ut vätskan och vänd ner den i smetanan.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Solveig

2018-04-20

Veckans Smetana-recept. Skämt åsido men det börjar bli lite tjatigt med all smetana.

Näringsvärde per portion

Energi 2799 KJ / 665 kCal
Fett 34 g
Salt 3.86 g
Kolhydrater 54 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden