Fläskytterfilé med vitlökskräm

Fläskytterfilé passar lika bra till vardags som till helg! Serveras här med rotfrukter som tillagas i ugn och vitlökskräm som du enkelt gör på smetana och pressad vitlök. Köttet skär du i skivor och steker i cirka 3 minuter på varje sida i stekpanna. Servera med skivad färsk gurka och middagen är färdig!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2018

Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g fast potatis
2 palsternackor
100 g rotselleri
1/2 msk olja
salt
peppar
Vitlökskräm
1 vitlöksklyfta
2 dl smetana
Kött
ca 600 g fläskytterfilé
1/2 msk smör eller margarin
1 gurka
Gör så här
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2799 KJ / 665 kCal
Fett34 g
Salt3.86 g
Kolhydrater54 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Veckans Smetana-recept. Skämt åsido men det börjar bli lite tjatigt med all smetana.
Solveig
2018-04-20