Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

16
0
Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

Laga stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde till helgmiddag! Fjällröding är en enkel fisk att tillaga, och fisken är god ihop med svenska smaker av senap, mandelpotatis och inlagd lök.

Skriv ut
Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

Ingredienser

2 portioner
300 g
rödingfilé
3
persiljerötter eller små palsternackor (3 persiljerötter motsvarar 2 små palsternackor)
8
medelstora mandelpotatisar
1 msk
olja
-
salt och svartpeppar
1 msk
ättiksprit
2 msk
strösocker
3 msk
vatten
1
stor rödlök
1 dl
vispgrädde
1 tsk
senapspulver
2 tsk
sötstark senap gärna grovkornig
1 msk
smör

Till servering

äggulor
dill

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett alt olja.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3894 KJ / 931 kCal
Fett 47 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 83 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept