Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde
Laga stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde till helgmiddag! Fjällröding är en enkel fisk att tillaga, och fisken är god ihop med svenska smaker av senap, mandelpotatis och inlagd lök.
Ingredienser
2 portioner
300 g rödingfilé
3 persiljerötter eller små palsternackor (3 persiljerötter motsvarar 2 små palsternackor)
8 medelstora mandelpotatisar
1 msk olja
salt
svartpeppar
1 msk ättiksprit
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 stor rödlök
1 dl vispgrädde
1 tsk senapspulver
2 tsk sötstark senap gärna grovkornig
1 msk smör
Till servering
äggulor
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3894 KJ / 931 kCal
Fett47 g
Salt2.8 g
Kolhydrater83 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt fin balans mellan den olika smakerna, knaperstekt röding, syrad rödlök, rotfrukter, ägg och senapskräm. Till detta ett gott franskt vin från Marseillan La Madeleine. 😁
Lennart
2022-01-05