Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

Laga stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde till helgmiddag! Fjällröding är en enkel fisk att tillaga, och fisken är god ihop med svenska smaker av senap, mandelpotatis och inlagd lök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  3. Ansa, skala och skär persiljerötterna och potatisen i bitar. Potatisen i lite större bitar. Blanda rotfrukterna med oljan i en bunke, smaksätt med salt och peppar. Häll rotfrukterna på den varma plåten. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Koka upp ättikssprit med socker och vatten i en kastrull. Skala och skär löken i tunna ringar. Lägg ner lökringarna i ättikslagen och koka upp under lock och ta sedan från värmen.
  5. Vispa grädden med senapspulvret. Rör ner senapen.
  6. Stek rödingen på medelvärme i smöret i en stekpanna 2-3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C. Krydda med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera rödingen med rotfrukter, avrunnen syrad lök, senapsgrädde och äggulor. Garnera med plockad dill.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett alt olja.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 300 g rödingfilé
  • 3 persiljerötter eller små palsternackor (3 persiljerötter motsvarar 2 små palsternackor)
  • 8 medelstora mandelpotatisar
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk ättiksprit
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 1 stor rödlök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk senapspulver
  • 2 tsk sötstark senap gärna grovkornig
  • 1 msk smör
Till servering
  • äggulor
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3894 kJ / 931 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept