Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

18
1
Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

Laga stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde till helgmiddag! Fjällröding är en enkel fisk att tillaga, och fisken är god ihop med svenska smaker av senap, mandelpotatis och inlagd lök.

Stekt fjällröding med persiljerötter, syrad lök och senapsgrädde

Ingredienser

2 portioner
300 g rödingfilé
3 persiljerötter eller små palsternackor (3 persiljerötter motsvarar 2 små palsternackor)
8 medelstora mandelpotatisar
1 msk olja
salt och svartpeppar
1 msk ättiksprit
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 stor rödlök
1 dl vispgrädde
1 tsk senapspulver
2 tsk sötstark senap gärna grovkornig
1 msk smör

Till servering

äggulor
dill

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör alt olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett alt olja.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Lennart

2022-01-05

Riktigt fin balans mellan den olika smakerna, knaperstekt röding, syrad rödlök, rotfrukter, ägg och senapskräm. Till detta ett gott franskt vin från Marseillan La Madeleine. 😁

Näringsvärde per portion

Energi 3894 KJ / 931 kCal
Fett 47 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 83 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden