Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

99
5
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

Klockren festrätt med få ingredienser, men med otroligt mycket smak. Fyll rödingfiléer med en röra på färskost och hackade kantareller. Tillaga i ugnen och bjud med en rejäl hög färskriven pepparrot samt gärna ett par färska dillvippor. Gourmetklass!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
200 g förvällda kantareller
200 g färskost
3 1/2 krm salt
1 1/2 krm peppar
4 rödingfiléer (à 150 g)
1 1/2 - 2 dl färskriven pepparrot
1 msk smör
färsk dill till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Jonas

2020-09-12

Har ni något bra salladsgrönsaker till denna? Vi testar den ikväll men saknar lite av det gröna.

Redaktionen ICAse

2020-09-14

Hej Jonas! Ursäkta sent svar. Du kanske hann laga maten redan men vi skulle rekommendera att exempelvis servera med grönsaker i säsong: brytbönor och andra färska bönor är gott att servera till röding! Hoppas att du gillade rätten! Hälsningar Elina

Lisa

2018-12-26

Förslag på tillbehör (potatis & grönsaker) om man inte vill ha kokt potatis?

Irene

2018-06-21

en fundering, ska det verkligen vara 2 deciliter pepparrot?

Redaktionen ICAse

2018-06-25

Hej Irene! Ja, men om det inte är uppskattat kan ju alltid ta mindre, eller mer...Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1816 KJ / 434 kCal
Fett 29 g
Salt 1.77 g
Kolhydrater 6 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept