Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

Klockren festrätt med få ingredienser, men med otroligt mycket smak. Fyll rödingfiléer med en röra på färskost och hackade kantareller. Tillaga i ugnen och bjud med en rejäl hög färskriven pepparrot samt gärna ett par färska dillvippor. Gourmetklass!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hacka hälften av kantarellerna grovt och blanda med färskost, 1 krm salt och 1/2 krm peppar (för 4 portioner).
  3. Lägg rödingfiléerna i en smord ugnssäker form. Krydda med 1 1/2 krm salt och 1/2 krm peppar (för 4 portioner). Bred ut ett jämnt lager av kantarellfärskosten på dem.
  4. Ställ in i mitten av ugnen 15-20 minuter.
  5. Stek resten av kantarellerna i smöret och krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar (för 4 portioner).
  6. Strö de stekta kantarellerna över rödingen och toppa med riven pepparrot och dill. Servera gärna med kokt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g förvällda kantareller
  • 200 g färskost
  • 3 1/2 krm salt
  • 1 1/2 krm peppar
  • 4 rödingfiléer (à 150 g)
  • 1 1/2 - 2 dl färskriven pepparrot
  • 1 msk smör
  • färsk dill till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1816 kJ / 434 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer