Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Klockren festrätt med få ingredienser, men med otroligt mycket smak. Fyll rödingfiléer med en röra på färskost och hackade kantareller. Tillaga i ugnen och bjud med en rejäl hög färskriven pepparrot samt gärna ett par färska dillvippor. Gourmetklass!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
200 g förvällda kantareller
200 g färskost
3 1/2 krm salt
1 1/2 krm peppar
4 rödingfiléer (à 150 g)
1 1/2 - 2 dl färskriven pepparrot
1 msk smör
färsk dill till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1816 KJ / 434 kCal
Fett29 g
Salt1.77 g
Kolhydrater6 g
Protein36 g
Kommentarer
Enkel och supergod! Uppskattas av alla vi bjudit.
Katarina
2022-12-10Enkel och supergod, uppskattas av alla vi bjudit!
Katarina
2022-12-10Mycket gott! Ta gärna mer stekta kantareller på. Jag insåg att det behöves något mer typ sås till så jag brynte 250 g smör som jag hällde mellan fiskbitarna. Det blev en lyckträff. Snåla inte med pepparroten! Thomas Helleblad
Thomas
2022-04-05