Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

108
10
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

Klockren festrätt med få ingredienser, men med otroligt mycket smak. Fyll rödingfiléer med en röra på färskost och hackade kantareller. Tillaga i ugnen och bjud med en rejäl hög färskriven pepparrot samt gärna ett par färska dillvippor. Gourmetklass!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
200 g förvällda kantareller
200 g färskost
3 1/2 krm salt
1 1/2 krm peppar
4 rödingfiléer (à 150 g)
1 1/2 - 2 dl färskriven pepparrot
1 msk smör
färsk dill till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost och matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

108

Kommentarer

Katarina

2022-12-10

Enkel och supergod! Uppskattas av alla vi bjudit.

Katarina

2022-12-10

Enkel och supergod, uppskattas av alla vi bjudit!

Thomas

2022-04-05

Mycket gott! Ta gärna mer stekta kantareller på. Jag insåg att det behöves något mer typ sås till så jag brynte 250 g smör som jag hällde mellan fiskbitarna. Det blev en lyckträff. Snåla inte med pepparroten! Thomas Helleblad

Näringsvärde per portion

Energi 1816 KJ / 434 kCal
Fett 29 g
Salt 177 g
Kolhydrater 6 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden