Gravad röding med västerbottenmousse

7
0
Gravad röding med västerbottenmousse

En rolig variant på gravad fisk. Den gravade rödingen serveras med västerbottenmousse och knaperstekt tunnbröd. En elegant och festlig rätt som passar till de flesta tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Gravad röding med västerbottenmousse

Ingredienser

4 portioner
1 msk salt
1 msk socker
1 krm svartpeppar
1 msk finhackad dill
2 rödingfiléer

Västerbottenmousse

2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl grovriven Västerbottensost
3 msk finhackad gräslök

Till servering

knaperstekt tunnbröd

För alla

Gör mjölkfri: uteslut moussen eller gör den med mjölkfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1720 KJ / 410 kCal
Fett 35 g
Läs mer om näringsvärden