Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Gravad röding med västerbottenmousse

En rolig variant på gravad fisk. Den gravade rödingen serveras med västerbottenmousse och knaperstekt tunnbröd. En elegant och festlig rätt som passar till de flesta tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda salt, socker, svartpeppar och dill. Gnid in fisken med blandningen. Linda in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet i minst 2 timmar.
  2. Mousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Värm hälften av grädden i en kastrull. Blanda ner osten och rör om tills den smälter.
  4. Krama vattnet ur gelatinbladen. Lägg dem i gräddblandningen och rör tills de smälter. Låt svalna.
  5. Lättvispa resten av grädden och blanda försiktigt med moussen.
  6. Klä en avlång brödform med plastfolie. Häll moussen i formen och låt stå i kylen i ett par timmar.
  7. Skär fisken i tunna skivor. Skär moussen i bitar och vänd dem i gräslök. 
  8. Till servering: Servera med knaperstekt tunnbröd.

För alla

Gör mjölkfri: uteslut moussen eller gör den med mjölkfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk finhackad dill
  • 2 rödingfiléer
Västerbottenmousse
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl grovriven Västerbottensost
  • 3 msk finhackad gräslök
Till servering
  • knaperstekt tunnbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 35 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer