Stekt fisk med gurksallad

90
0
Stekt fisk med gurksallad

Här är en riktigt god fisk att bjuda på till middag. Med smak av dill och en härlig gurksallad som tillbehör är denna rätt något att se fram emot. Gurksalladen får sällskap av en god dressing smak av en skvätt vinäger och senap. Servera hemgjord potatismos och måltiden är fulländad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2016

Stekt fisk med gurksallad

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk

Dressing

1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
olja
1 msk
senap
1 msk
vatten
1
gurka
-
salt och peppar

Fisk

600 g
alaska pollock
40 g
fryst dill
3 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1886 KJ / 451 kCal
Fett 14.1 g
Salt 2.24 g
Kolhydrater 43.4 g
Protein 34.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept