Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt fisk med gurksallad

Här är en riktigt god fisk att bjuda på till middag. Med smak av dill och en härlig gurksallad som tillbehör är denna rätt något att se fram emot. Gurksalladen får sällskap av en god dressing smak av en skvätt vinäger och senap. Servera hemgjord potatismos och måltiden är fulländad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala och skär potatisen i halvor och koka den.
  2. Dressing: Blanda vinäger, olja, senap och vatten. Skala och tärna gurkan och vänd ner i dressingen. Krydda med salt och peppar.
  3. Fisk: Strö dillen på fisken. Krydda med salt och peppar. Stek fisken i matfett i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  4. Häll av vattnet från potatisen. Värm mjölken. Stöt potatisen och vispa den med varm mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken med moset och gurkan.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatismos
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
Dressing
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk senap
  • 1 msk vatten
  • 1 gurka
  • salt och peppar
Fisk
  • 600 g Alaska pollock
  • 40 g fryst dill
  • 3 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1886 kJ / 451 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept