Fisk i ugn med kaviarsås

13
3
Fisk i ugn med kaviarsås

Lättlagad och god ugnsbakad torsk som du svänger ihop på ett kick. Gör en enkel och svalkande sås på kaviar och crème fraiche medan fisken steker i ugnen. Servera rätten med gröna ärtor, kokt potatis och strö över gräslök. Lätt och gott för hela familjen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016

Fisk i ugn med kaviarsås

Ingredienser

4 portioner
600 g
alaska pollock
900 g
fast potatis
2 dl
crème fraiche
1/2 dl
kaviar
-
salt och peppar
250 g
små gröna ärtor
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Susanne

2016-08-14

Fick ändra till torsk för jag hatar den där äckliga allaska samt sej fisken ni lägger med

Eva

2016-08-11

En vanlig traditionell vardagsrätt. God fisk. God sås

Elin

2016-08-11

Den här såsen var inte alls vidare god och det smakade verkligen bara kaviar om den. Fungerar till ägg och kanske frukost men inte till fisk på det här viset. Först tänkte jag att det kanske var en rätt för barnen men så såg jag att köttfärsås fans på menyn för samma vecka så jag undrar verkligen hur ni tänkte här? Det hade varit värt att få ordentlig kaviar till en sådan här sås som igentligen är fantastiskt god.

Näringsvärde per portion

Energi 2360 KJ / 564 kCal
Fett 22.6 g
Kolhydrater 48.7 g
Protein 37.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept