Fisk i ugn med kaviarsås
Lättlagad och god ugnsbakad torsk som du svänger ihop på ett kick. Gör en enkel och svalkande sås på kaviar och crème fraiche medan fisken steker i ugnen. Servera rätten med gröna ärtor, kokt potatis och strö över gräslök. Lätt och gott för hela familjen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2016
Ingredienser
4 portioner
600 g alaska pollock
900 g fast potatis
2 dl crème fraiche
1/2 dl kaviar
salt
peppar
250 g små gröna ärtor
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 564 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater48.7 g
Protein37.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fick ändra till torsk för jag hatar den där äckliga allaska samt sej fisken ni lägger med
Susanne
2016-08-14En vanlig traditionell vardagsrätt. God fisk. God sås
Eva
2016-08-11Den här såsen var inte alls vidare god och det smakade verkligen bara kaviar om den. Fungerar till ägg och kanske frukost men inte till fisk på det här viset. Först tänkte jag att det kanske var en rätt för barnen men så såg jag att köttfärsås fans på menyn för samma vecka så jag undrar verkligen hur ni tänkte här? Det hade varit värt att få ordentlig kaviar till en sådan här sås som igentligen är fantastiskt god.
Elin
2016-08-11