Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk i ugn med kaviarsås

Lättlagad och god ugnsbakad torsk som du svänger ihop på ett kick. Gör en enkel och svalkande sås på kaviar och crème fraiche medan fisken steker i ugnen. Servera rätten med gröna ärtor, kokt potatis och strö över gräslök. Lätt och gott för hela familjen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 32, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala och koka potatisen under lock i en kastrull med vatten.
  4. Blanda crème fraiche och kaviar. Smaka av med peppar.
  5. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Hacka gräslöken.
  8. Servera fisken med potatis, sås, ärter och gräslök.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g alaska pollock
  • 900 g fast potatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl kaviar
  • salt och peppar
  • 250 g små gröna ärter
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 564 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept