Tinas ugnsbakade fisk med jordärtskocka och bacon
I det här receptet har kändiskocken Tina ett finger med i spelet. Här möts len, aromatisk och karaktärsfull jordärtskocka med sälta från bacon. Tillsammans med ugnsbakad fisk är det en ljuvlig kombination. En klick smetana och ruccolapesto med sting av pepparrot bryter av smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016
Ingredienser
4 portioner
600 g jordärtskockor
450 g delikatesspotatis
2 msk olivolja
salt
peppar
120 g bacon
1 dl riven färsk pepparrot
65 g rucola
1 msk vatten
1 krm salt
600 g alaska pollock
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2889 KJ / 688 kCal
Fett38.4 g
Salt2.9 g
Kolhydrater41.8 g
Protein38.7 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Testade receptet idag, det var riktigt gott! Helt klart MÅSTE göra det igen. Tack
Anna
2024-11-12Omständigt med peston som blev totalmisslyckad. Ingen bra mix. Fisken skulle in ovanpå allt i ugnen. Trist menlös smak. Ingen höjdarrätt. Fisken luktade illa.
Towe
2016-04-07