Tinas ugnsbakade fisk med jordärtskocka och bacon

128
1
Tinas ugnsbakade fisk med jordärtskocka och bacon

I det här receptet har kändiskocken Tina ett finger med i spelet. Här möts len, aromatisk och karaktärsfull jordärtskocka med sälta från bacon. Tillsammans med ugnsbakad fisk är det en ljuvlig kombination. En klick smetana och ruccolapesto med sting av pepparrot bryter av smakerna.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2016

Tinas ugnsbakade fisk med jordärtskocka och bacon

Ingredienser

4 portioner
600 g
jordärtskockor
450 g
delikatesspotatis
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
120 g
bacon
1 dl
riven färsk pepparrot
65 g
rucola
1 msk
vatten
1 krm
salt
600 g
alaska pollock
2 dl
smetana

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Blanda gärna rucolapeston med smetanan.

Vad tyckte du om receptet?

128

Kommentar

Towe

2016-04-07

Omständigt med peston som blev totalmisslyckad. Ingen bra mix. Fisken skulle in ovanpå allt i ugnen. Trist menlös smak. Ingen höjdarrätt. Fisken luktade illa.

Näringsvärde per portion

Energi 2889 KJ / 688 kCal
Fett 38.4 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 41.8 g
Protein 38.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept