Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tinas ugnsbakade fisk med jordärtskocka och bacon

I det här receptet har kändiskocken Tina ett finger med i spelet. Här möts len, aromatisk och karaktärsfull jordärtskocka med sälta från bacon. Tillsammans med ugnsbakad fisk är det en ljuvlig kombination. En klick smetana och ruccolapesto med sting av pepparrot bryter av smakerna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen 225°C.
  2. Borsta och dela jordärtskockor och potatis i halvor. Blanda dem med hälften av olivoljan, salt och peppar i en bunke. Häll ut rotfrukterna på en plåt och lägg över bacon. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Skala och riv pepparroten. Mixa snabbt ihop rucola och pepparrot med resten av olivoljan, vatten och salt till en ”torr” pesto.
  4. Salta och peppra fisken. Lägg den på rotfrukterna på plåten och tillaga ytterligare ca 5 minuter.
  5. Servera fisken och rotfrukterna med rucolapesto och smetana.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Blanda gärna rucolapeston med smetanan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g jordärtskockor
  • 450 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 120 g bacon
  • 1 dl riven färsk pepparrot
  • 65 g ruccola
  • 1 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 600 g alaska pollock
  • 2 dl smetana
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2889 kJ / 688 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept