Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Alaska pollock med zucchini och ansjovis

Alaska pollock i en förträfflig fiskrätt med spännande inslag av zucchini och ansjovis. Ser avancerat ut men du lagar den enkelt. Ansjovisen ger en härlig sälta åt fisken. Potatis passar till.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva en zucchini tunt på mandolin eller med osthyvel. Strö lite salt på skivorna och låt dra några minuter så de blir lite mjukare. Skölj därefter saltet av skivorna.
  2. Lägg 4 ansjovisfiléer på varje portionsbit av pollocken och rulla in dem i zucchinin. 
  3. Sätt på ugnen på 175°C. 
  4. Stek rullarna i lite smör i stekpanna, tills de fått fin färg. Laga klart i ugnen, ca 6 minuter.

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • salt
  • 4 ansjovisfiléer
  • 4 portionsbitar alaska pollock
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer