Krämig fiskgratäng med potatis
Crème de la crème! Låt kvällens fisk gotta till sig i gratängsåsen med smak av dill och räkor! Servera med rykande kokt potatis, och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g alaska pollock
salt
peppar
1 förp gratängsås med räkor och dill (à 250 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 gurka
För alla
Kontrollera noga innehållet i gratängsåsen.
Fri från ägg och gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri gratängsås och laktosfri grädde.
Gör så här
Tips
Blanda grädden med 2 msk chilisås (för 4 port).
Koka upp gratängsåsen och grädden och häll över fisken. Då blir den klar på ca 10 minuter.
Koka upp gratängsåsen och grädden och häll över fisken. Då blir den klar på ca 10 minuter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1824 KJ / 432 kCal
Fett13 g
Salt2.4 g
Kolhydrater42 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
God rätt. Alla barnen smakade
Terese
2022-01-11