Stekt alaska pollock med äggsås
Hur låter detta: smörstekt alaska pollock som serveras med kokt potatis och en krämig äggsås? Inte så dumt, eller hur? Äggsåsen görs på smetana som bas, och kryddar upp med salt och peppar. För att bryta av texturerna lite så serverar du något grönt vid sidan av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 ägg
2 dl smetana
salt
peppar
600 g alaska pollock
1/2 msk smör
250 g broccoli eller fryst grönmix.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2488 KJ / 593 kCal
Fett29 g
Salt1.7 g
Kolhydrater40 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och kul med en sås man inte tänkt sig.
Ida
2024-11-02Säkerligen inget fel på rätten men vi fick - som så många gånger tidigare - potatis med tydliga tecken på att den varit frusen eller utsatt för väldigt hårdhänt hantering med fula bruna fläckar och ingenting som går att rädda. Så det får bli med couscous istället, för det har vi hemma. Någon som har tips på hur man lämnar klagomål och kompenseras när liknande händelser inträffar?
Carina
2024-10-22Hej Carina! Så ska det ju inte vara! Det är toppen om du hör av dig till butiken eller så kontaktar du kundservice. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-23Enkelt och gott. Spec såsen.
Ann
2024-05-08