Fisk i paneng curry med minimajs

19
12 Klimatsmart
Fisk i paneng curry med minimajs

Curry paneng sätter smakerna i denna snabba fiskrätt som tillagas under halvtimmen. Salladslöken sätter extra piff på såsen och serverad med jasminris kan detta snabbt bli en favorit på bordet. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2022

Fisk i paneng curry med minimajs

Ingredienser

4 portioner
4 port jasminris eller annat gryn
1 förp minimajs (à 425 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk olja
400 ml grytbas (paneng curry)
2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
600 g alaska pollock

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.  
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Receptet uppdaterades i sep 2022.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Louise

2022-10-25

Supergott! Blev en 5a för mig. Följde tipsen och saltade lite extra och tillsatte en klick röd currypasta.

Johanna

2020-09-08

Det här smakar ju ingenting? Fick tillsätta mycket mer curry tillsammans med lime och salt för ok smak. Men eftersom jag inte insåg det förrän jag smakade den nästan färdiga maten hann jufiaken bli övertillagad och trasig medan jag smakade upp...

Ann-christine

2020-08-29

Lättlagat och gott, reder dock såsen lite med majsstärkelse.

Näringsvärde per portion

Energi 2895 KJ / 696 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 64 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden