Fisk i paneng curry med minimajs
Curry paneng sätter smakerna i denna snabba fiskrätt som tillagas under halvtimmen. Salladslöken sätter extra piff på såsen och serverad med jasminris kan detta snabbt bli en favorit på bordet. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris eller annat gryn
1 förp minimajs (à 425 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 msk olja
400 ml grytbas (paneng curry)
2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
600 g alaska pollock
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2895 KJ / 696 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott!! Jag hade mer vätska så det blev soppa +lite sambal olek.
Birgitta
2024-02-24Supergott! Blev en 5a för mig. Följde tipsen och saltade lite extra och tillsatte en klick röd currypasta.
Louise
2022-10-25Det här smakar ju ingenting? Fick tillsätta mycket mer curry tillsammans med lime och salt för ok smak. Men eftersom jag inte insåg det förrän jag smakade den nästan färdiga maten hann jufiaken bli övertillagad och trasig medan jag smakade upp...
Johanna
2020-09-08