Stekt bulgur med kyckling och färska bönor

Betyg 4.6 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Stekt bulgur med kyckling och färska bönor

Stekt bulgur med kyckling, broccoli, färska bönor och ägg, dessutom tillagas nästan allt i samma gryta. Smaka av med chili för lagom hetta och toppa slutligen med sesamfrön, koriander och lime. Lika god till middag som i matlådan dagen efter!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Stekt bulgur med kyckling och färska bönor

Ingredienser

4 portioner

Sesamkyckling

1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk sesamfrön
1/2 tsk salt
ca 600 g kycklinglårfilé
2 dl bulgur
250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor
1 broccoli (à 250 g)
1/2 - 1 röd chilifrukt
2 salladslökar
2 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 dl sweet chilisås
3 ägg
1 1/2 dl cashewnötter
1 msk sesamfrön

Till servering

färsk koriander
limeklyftor

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Otroligt gott! Det bästa är att vi har matlådor för hela veckan 👌🏽

    Christina

  • Jättegot! Komma att göra det igen

    Raija

  • Mycket gott! Blev mycket mat .

    Sofia

  • Missvisande tidsåtgång - under 30 minuter?! Kycklingen ska vara i ugnen ca 30 min sedan strimlas och stekas ihop med resten…

    Elin

    Hej Elin! Helt riktigt, här krävs mera tid. Nu är receptet uppdaterat. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Gott. Nästa gång marinerar jag kycklingen minst över natten. Kanske steker på lite morotsslantar för mer tuggmotstånd och färg. Lite mer hetta skadar inte - koreanska chiliflakes gjorde det lilla extra.

    Jill

  • Skulle behöva lite mera smak, men helt okej annars. Receptet är lite rörigt, svårt att följa, ordningen lite ologisk, skulle behöva uppdateras.

    Michael

    Tack Michael och Maria för era kommentarer! Vi har nu sett över ordningen i receptet och lagt till att koka bulguren. Hoppas det blir enklare att följa receptet nu. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Instruktionen behöver ses över. Det kommer i fel ordning och när ska man koka bulguren?

    Maria

  • Det blev gott. Hade blivit bättre om kyckling fick marineras i 24h. Skippade ägg i bulguren. 4/5

    Kim

  • Väldigt gott. Föll hela familjen i smaken vilket inte händer så ofta. Tog inte så mycket chili eftersom vi inte gillar hetta. Kommer göras fler gånger

    Karolina

  • Mums

    Ted

Näringsvärde per portion

Energi2838 KJ / 668 kCal
Fett34 g
Salt6 g
Kolhydrater31 g
Protein58 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Koka bulgur
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Coq au vin på kyckling med sallad
    Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bulgur à la Malta
    Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtkyckling med zucchinibulgur
    Betyg 3.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad