Stekt bulgur med kyckling och färska bönor

20
3
Stekt bulgur med kyckling och färska bönor

Stekt bulgur med kyckling, broccoli, färska bönor och ägg är one pot cooking när den är som bäst. Smaka av med chili för lagom hetta och toppa slutligen med sesamfrön, koriander och lime. Lika god till middag som i matlådan dagen efter!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Stekt bulgur med kyckling och färska bönor

Ingredienser

4 portioner
250 g
färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor
1
broccoli à 250 g
1/2 - 1
röd chilifrukt
2
salladslökar
1/2
sats kyckling med sesam (se länk under steg 2)
2 msk
rapsolja
ca 4 dl
kokt bulgur
1
riven vitlöksklyfta
1/2 tsk
salt
3 msk
japansk soja
1 msk
sesamolja
1/2 dl
sweet chilisås
3
ägg
1 msk
sesamfrön
1 1/2 dl
cashewnötter
-
koriander

Till servering

limeklyftor

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Under 30 minuter

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Hanna

7/6/2020

Hittar ingen länk under steg två?

Redaktionen ICAse

7/7/2020

Hej Hanna! För tillfället kan man inte få upp länkar via appen. Men om du går in i receptet via ica.se så går länken att klicka på. Hälsningar Ulrika

Karwan

7/5/2020

La till skivad röd paprika och hoppade över chilifrukten, bra recept för övrigt. Gott var det också! :)

Sophie

2/9/2020

Hade purjolök i stället för salladslök och chilliflakes i stället för chilifrukt. Blev hur bra som helst! Succé!

Näringsvärde per portion

Energi 2838 KJ / 668 kCal
Fett 34 g
Salt 6 g
Kolhydrater 31 g
Protein 58 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept