Stekt bulgur med kyckling och färska bönor
Stekt bulgur med kyckling, broccoli, färska bönor och ägg, dessutom tillagas nästan allt i samma gryta. Smaka av med chili för lagom hetta och toppa slutligen med sesamfrön, koriander och lime. Lika god till middag som i matlådan dagen efter!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
Sesamkyckling
1 1/2 msk sesamolja
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk sesamfrön
1/2 tsk salt
ca 600 g kycklinglårfilé
2 dl bulgur
250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor
1 broccoli (à 250 g)
1/2 - 1 röd chilifrukt
2 salladslökar
2 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1/2 dl sweet chilisås
3 ägg
1 1/2 dl cashewnötter
1 msk sesamfrön
Till servering
färsk koriander
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 668 kCal
Fett34 g
Salt6 g
Kolhydrater31 g
Protein58 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Nästa gång marinerar jag kycklingen minst över natten. Kanske steker på lite morotsslantar för mer tuggmotstånd och färg. Lite mer hetta skadar inte - koreanska chiliflakes gjorde det lilla extra.
Jill
2024-12-12Skulle behöva lite mera smak, men helt okej annars. Receptet är lite rörigt, svårt att följa, ordningen lite ologisk, skulle behöva uppdateras.
Michael
2024-12-01Tack Michael och Maria för era kommentarer! Vi har nu sett över ordningen i receptet och lagt till att koka bulguren. Hoppas det blir enklare att följa receptet nu. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-12-02Instruktionen behöver ses över. Det kommer i fel ordning och när ska man koka bulguren?
Maria
2024-11-27