Vaniljbulgur med bär
Letar du efter ett gott och nyttigt mellanmål, eller varför inte efterrätt, så är vaniljbulgur med bär något för dig! Ett nytt och idealiskt sätt att servera bulgur på och du äter det tillsammans med dina favoritbär. Supersmarrigt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
4 portioner
4 dl kokt, kall bulgur (4 dl kokt motsvarar 1 1/2 dl okokt)
2 dl matyoghurt (10 %)
2 1/2 dl kvarg (10 %)
1 - 2 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott! Jag brukar blanda lika delar kesella vanilj och turkisk yogurt, och ta lite extra så det blir lite kladdigare. Perfekt att använda bulgur som blivit över efter middagen till mellanmål nästa dag!
Sara
2011-09-18Jättebra mellanmål - barnen älskade! Har man barn som inte har synpunkter på färgen så rekommenderar jag att man tar bort vanilj- och florsocker helt från receptet och kör vaniljkesella istället. Funkar urbra på mina. Fullkornsbulgur gick också ner utan problem.
Urban
2011-08-25